Slané bramborové vafle zapečené se sýrem zpět

Ingredience:
středně velké brambory2 ksšpaldová mouka200 gkysaná smetna160 g
rozpuštěné máslo80 gšunka pokrájená na kostičky25 gmořská sůl1 lžička
prášek do pečiva1 lžičkajedlá soda1/2 lžičkypepř špetka
drcený kmín špetkažloutky2 ksbílky ušlehané v pevný sníh2 ks
Na zapečení:
nastrouhaný tvrdý sýr50 gnastrouhaná niva10 g
Na dozdobení:
kvalitní kečup dle chutičervená cibulka dle chutišunka dle chuti
cherry rajčata dle chuti
středně velké brambory 2 ks, špaldová mouka 200 g, kysaná smetna 160 g, rozpuštěné máslo 80 g, šunka pokrájená na kostičky 25 g, mořská sůl 1 lžička, prášek do pečiva 1 lžička, jedlá soda 1/2 lžičky, pepř špetka, drcený kmín špetka, žloutky 2 ks, bílky ušlehané v pevný sníh 2 ks, nastrouhaný tvrdý sýr 50 g, nastrouhaná niva 10 g, kvalitní kečup dle chuti, červená cibulka dle chuti, šunka dle chuti, cherry rajčata dle chuti

Příprava

Mám pro vás tip na snídani či večeři v podobně slaných vaflí, které jsem připravovala z brambor a špaldové mouky.

Nejprve si uvaříme ve slupce brambory, které následně oloupeme a nastrouháme na struhadle. 

Ze všech ingrediencí vytvoříme trochu lepkavé těsto. 

Pečeme v rozehřátém vaflovači 3 - 4 minutky.

Hotové vafle přendáme na plech, zasypeme sýrem a v troubě na 250 stupňů zapečeme 7 minut.

Zapečené vafle přendáme na talíř, zakápneme kvalitním kečupem, poklademe šunkou, cibulkou a přidáme cherry rajčata.

2017-02-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI