Slané muffiny z červeného zelí zpět

Ingredience:
čerstvé červené hlávkové zelí (jedna menší hlávka)850 gvejce3 kscelozrnná pohanková mouka1/2 hrnku
kypřící prášek2 lžičkysůl1 lžičkadrcený kmín2 lžičky
mleté nové koření3/4 lžičky
čerstvé červené hlávkové zelí (jedna menší hlávka) 850 g, vejce 3 ks, celozrnná pohanková mouka 1/2 hrnku, kypřící prášek 2 lžičky, sůl 1 lžička, drcený kmín 2 lžičky, mleté nové koření 3/4 lžičky

Příprava

Jak už jsem se někde zmínila, bezlepkové pečení mi moc nejde, pokud se teda bavíme o něčem, co většinoví jedlíci za pečivo považují. A protože nemá cenu lámat to přes koleno, tak jsem se rozhodla na to jít z druhé strany a nesnažit se za každou cenu vytvořit chleba nebo rohlík. 

Tyhle muffiny se ani nesnaží tvářit, že jsou pečivo. Ale nechají se obložit šunkou nebo namazat pomazánkou úplně stejně jako normální rohlík (ideálně pokud máte formu na podlouhlejší tvary, já mám tuhle). A ještě se pak můžete pochválit, jakou hromadu zeleniny jste snědli.

Zelí nasekejte v robotu, nebo nakrájejte nožem na malinké kousky (tak do půl centimetru, aby zelí nezůstalo tuhé). Přidejte sůl, koření a kypřící prášek a promíchejte. Pak přidejte vajíčka tak, aby obalily všechno zelí. Nakonec přisypte mouku a umíchejte řidší těsto. Ve formě na muffiny (nebo jiné tvary) pečte asi 30 minut na cca 180°C.

2014-05-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Videa
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=mBfonkd22Sg

 

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI