Ingredience: | |||||
čerstvé červené hlávkové zelí (jedna menší hlávka) | 850 g | vejce | 3 ks | celozrnná pohanková mouka | 1/2 hrnku |
kypřící prášek | 2 lžičky | sůl | 1 lžička | drcený kmín | 2 lžičky |
mleté nové koření | 3/4 lžičky |
Jak už jsem se někde zmínila, bezlepkové pečení mi moc nejde, pokud se teda bavíme o něčem, co většinoví jedlíci za pečivo považují. A protože nemá cenu lámat to přes koleno, tak jsem se rozhodla na to jít z druhé strany a nesnažit se za každou cenu vytvořit chleba nebo rohlík.
Tyhle muffiny se ani nesnaží tvářit, že jsou pečivo. Ale nechají se obložit šunkou nebo namazat pomazánkou úplně stejně jako normální rohlík (ideálně pokud máte formu na podlouhlejší tvary, já mám tuhle). A ještě se pak můžete pochválit, jakou hromadu zeleniny jste snědli.
Zelí nasekejte v robotu, nebo nakrájejte nožem na malinké kousky (tak do půl centimetru, aby zelí nezůstalo tuhé). Přidejte sůl, koření a kypřící prášek a promíchejte. Pak přidejte vajíčka tak, aby obalily všechno zelí. Nakonec přisypte mouku a umíchejte řidší těsto. Ve formě na muffiny (nebo jiné tvary) pečte asi 30 minut na cca 180°C.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI