Slaný dýňový koláč pro děti od 1 roku

zpět
Slaný dýňový koláč pro děti od 1 roku
Ingredience:
dýně (doporučuji Hokkaido)250 ghladká špaldová mouka (použila jsem celozrnnou)100 golej100 ml
vejce4 ksšunka100 gřecký jogurt150 g
strouhaný sýr parmazánového typu hrststředně velká cibule1 ksčesnek3 stroužky
kypřící prášek (bezfosfátový)1/2 balíčkusůl (nebo podle chuti)1 lžička
dýně (doporučuji Hokkaido) 250 g, hladká špaldová mouka (použila jsem celozrnnou) 100 g, olej 100 ml, vejce 4 ks, šunka 100 g, řecký jogurt 150 g, strouhaný sýr parmazánového typu hrst, středně velká cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, kypřící prášek (bezfosfátový) 1/2 balíčku, sůl (nebo podle chuti) 1 lžička

Příprava

Dýňové období je v plném proudu a já jsem tentokrát měla chuť na nějaké slané pečení. Tak jsem spojila příjemné s užitečným a vznikl tenhle výtečný koláč. Můžete si ho dát teplý i studený, stejně jako s ním klidně pohostíte i návštěvu.

Cibuli nakrájejte na jemno a šunku na nudličky. V pánvi rozpalte malé množství oleje a šunku s cibulí na něm osmahněte. V poslední třetině smažení přidejte i na drobno nakrájený česnek a společně dodělejte do zlatova. Odstavte. Syrovou dýni nastrouhejte na hrubé části struhadla a přidejte k ní vejce, olej, řecký jogurt, na jemno nastrouhaný sýr, sůl, kypřící prášek a také směs z pánve. Promíchejte a poté zapracujte mouku.

Výsledné těsto by mělo být konzistencí asi jako třeba těsto na bábovku. Nalijte je do vymazaného a vysypaného plechu (nebo stačí vyložit pečícím papírem) a pečte v troubě rozpálené na 180 °C (horkovzduch) zhruba 30 – 40 minut. Upečení poznáte stejně jako u buchet na špejli – pokud na ní těsto zůstává, je koláč ještě syrový.

Dětská specifika:

  • Šunku volte s vysokým podílem masa (nejvyšší jakosti), vynechat ji však můžete i úplně.
  • Pozor také na horší stravitelnost a nadýmavost cibule a česneku. 
2018-11-05 Předkrmy

Poznámka

Koláč jsem pekla na menším plechu o rozměrech cca 20 x 30 cm.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI