Slaný koláč s balsamico cibulí a petrželovým dipem zpět

Základ na koláč:
máslo125 gjemné vločky250 g
Náplň:
olej dle potřebycibule1 kstřtinový cukr1 lžíce
balsamico3 lžícemascarpone2 balenívejce2 ks
petrželka hrstsůl dle chutipepř dle chuti
Petrželový dip:
pokrájená petrželka hrstmascarpone1/2 baleníbílý jogurt1 kelímek
utřený česnek1 stroužesůl dle chutipepř dle chuti
máslo 125 g, jemné vločky 250 g, olej dle potřeby, cibule 1 ks, třtinový cukr 1 lžíce, balsamico 3 lžíce, mascarpone 2 balení, vejce 2 ks, petrželka hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, pokrájená petrželka hrst, mascarpone 1/2 balení, bílý jogurt 1 kelímek, utřený česnek 1 strouže, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Slané koláče mám moc ráda, a to s jakoukoliv náplní. Můžu žít bez věnečků s vanilkovým krémem, můžu žít bez laskonek, ale nechtějte po mně, abych žila bez pizzy, hamburgerů a slaných koláčů.

Další věc, bez které bych nedokázala žít, jsou sýry. Ty tvrdé, jako parmazán, o něco měkčí, jako je mozzarella, anebo ty superměkké mazací, jako je mascarpone. Moc ráda se inspiruji veganskou kuchyní, ale nikdy bych na ni právě kvůli mojí touze po sýrech nemohla přejít. Říkám si, kdybychom to neměli jíst, proč by to vůbec někdo vynalezl?

V tomhle receptu přijde na obojí - na slaný koláč i sýrovou náplň. Základ na koláč navíc můžete použít na jakýkoliv koláč, je super jednoduchý, dobrý a budete ho jíst naprosto bez výčitek.

Základ na koláč

Vločky pomixuj v mixéru. Poté do mixéru přidej máslo a vše smíchej v těsto na základ koláče. Těsto potom vytvaruj do koláčové formy vyložené pečícím papírem.

Náplň

Cibulku nakrájej na měsíčky. Na oleji zpěň cibuli do světle hnědé barvy. Poté přidej cukr a stále míchej asi minutu, aby se rozpustil. Poté přidej balsamico a míchej ještě asi 2 minuty. Sundej z plotny a pusť se do krému. 

Petržel nakrájej na jemno. Vše smíchej dohromady a nalij do formy vyložené těstem. Do sýrové směsi přidej lžící cibulku a jemně ji vmíchej do krému. Následně dej péct na 180°C asi na 30 minut. Před podáváním nech alespoň 20 minut vychladnout, koláč pak můžeš jíst vlažný, ale je moc dobrý i druhý den vychlazený z lednice.

Petrželový dip

Vše smíchej dohromady a podávej s koláčem. Dip není v receptu nutností, spíš jen jeho lahodným doplněním.

2018-03-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI