Slaný koláč zpět

Těsto:
hladká mouka300 gsůl1 lžičkažloutek1 ks
sušené droždí10 gvlahé mléko200 mlolej50 ml
Náplň:
cibule1 kspaprika1 ksžampiony dle chuti
pečené vepřové maso kousekuzené maso kouseksůl dle chuti
pepř dle chutiolej trochu
hladká mouka 300 g, sůl 1 lžička, žloutek 1 ks, sušené droždí 10 g, vlahé mléko 200 ml, olej 50 ml, cibule 1 ks, paprika 1 ks, žampiony dle chuti, pečené vepřové maso kousek, uzené maso kousek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej trochu

Příprava

Také máte občas v lednici různé zbytky? Tady máte tip, jak s nimi naložit.

Na oleji orestujeme cibuli, papriku, žampiony, osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

Suroviny na těsto zpracujeme a necháme vykynout, pak rozválíme na 4 placky, které podle talíře ořízneme dokulata, na jednu placku navršíme náplň asi tak 2 cm od kraje, které potřeme bílkem, přiklopíme druhou plackou, ozdobně zakončíme. Doprostřed uděláme malý otvor, aby mohla unikat pára, potřeme bílkem. Takto připravíme i druhý koláč a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. dozlatova. Koláč chutná teplý i studený.

2016-12-20 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte dva koláče.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI