Slaný tvarohový koláč s jablky, cibulí a uzeninou zpět

Tvarohové těsto:
hladká špaldová mouk200 gprášek do pečiva bez fosfátů1 lžičkasůl1/2 lžičky
tvaroh125 gmléko75 ml
Náplň:
šalotka3 ksjablko2 ksuzenina125 g
Přeliv:
Crème Fraîche150 gvajíčka2 kssůl dle chuti
pepř dle chuti
hladká špaldová mouk 200 g, prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička, sůl 1/2 lžičky, tvaroh 125 g, mléko 75 ml, šalotka 3 ks, jablko 2 ks, uzenina 125 g, Crème Fraîche 150 g, vajíčka 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

U nás dnes celý den svítilo sluníčko, a protože jsme chtěla být s dětmi venku, tak jsem večeři rozhodla již ráno - slaný koláč. Mám ráda kombinaci slaného a sladkého, a i když jsem v koláči použila sladká jablka, věřím, že s kyselými by to mohlo být ještě dokonalejší. Domácí uzené, vajíčka od dědečka a mléko přímo od krávy a mohlo se začít. Nevím jak vám, ale mně chutnají slané koláče více za studena.

Z mouky, tvarohu, prášku do pečiva, soli a mléka vypracujeme těsto a necháme 30 min. v ledničce odpočinout. 
Na másle osmažíme 3 nakrájené šalotky, poté přisypeme nakrájená a oloupaná jablka a uzeninu. Restujeme asi 5 minut. Do vymazané formy rozprostřeme těsto, převrstvíme orestovanou směsí a přelijeme směsí Crème Fraîche s rozmíchanými vajíčky se solí a pepřem. Pečeme 40 minut při 180 stupních.

2016-04-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI