Tvarohové těsto: | |||||
hladká špaldová mouk | 200 g | prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička | sůl | 1/2 lžičky |
tvaroh | 125 g | mléko | 75 ml | ||
Náplň: | |||||
šalotka | 3 ks | jablko | 2 ks | uzenina | 125 g |
Přeliv: | |||||
Crème Fraîche | 150 g | vajíčka | 2 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
U nás dnes celý den svítilo sluníčko, a protože jsme chtěla být s dětmi venku, tak jsem večeři rozhodla již ráno - slaný koláč. Mám ráda kombinaci slaného a sladkého, a i když jsem v koláči použila sladká jablka, věřím, že s kyselými by to mohlo být ještě dokonalejší. Domácí uzené, vajíčka od dědečka a mléko přímo od krávy a mohlo se začít. Nevím jak vám, ale mně chutnají slané koláče více za studena.
Z mouky, tvarohu, prášku do pečiva, soli a mléka vypracujeme těsto a necháme 30 min. v ledničce odpočinout.
Na másle osmažíme 3 nakrájené šalotky, poté přisypeme nakrájená a oloupaná jablka a uzeninu. Restujeme asi 5 minut. Do vymazané formy rozprostřeme těsto, převrstvíme orestovanou směsí a přelijeme směsí Crème Fraîche s rozmíchanými vajíčky se solí a pepřem. Pečeme 40 minut při 180 stupních.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI