Slaný závin z podmáslí zpět

Ingredience na těsto:
hladká mouka300 gsůl1 lžičkajedlá sůl1 lžička
vejce1 ksolivový olej50 mlvlažné podmáslí20-250 ml
Náplň:
tvaroh1 vaničkaroztíratelný sýr100 gšunka100 g
sůl1 špetkapepř1 špetkatymián1 hrstička
vejce na potření1 ks
hladká mouka 300 g, sůl 1 lžička, jedlá sůl 1 lžička, vejce 1 ks, olivový olej 50 ml, vlažné podmáslí 20-250 ml, tvaroh 1 vanička, roztíratelný sýr 100 g, šunka 100 g, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, tymián 1 hrstička, vejce na potření 1 ks

Příprava

A máme tu zase jednu výbornou záležitost, v podobě slaného závinu. Hodí se na cesty, jako svačinka, večeři nebo pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Do misky vlijeme vlažné podmáslí a vmícháme jedlou sodu, soda se aktivuje a můžeme vmíchat vajíčko a olej.
Do druhé mísy vsypeme prosátou mouku, promícháme se solí a přilijeme podmáslí, vše dobře propracujeme a necháme 20 minut těsto odpočinout.

Zatím promícháme tvaroh se sýrem, přidáme sůl a pepř, tymián. šunku nakrájíme a necháme ji stranou.
Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a na jemně pomoučeném vále každý díl rozválíme na obdélník. těsto potřeme náplní, posypeme nakrájenou šunkou a zavineme.
Oba záviny dáme na plech s pečícím papírem a potřeme vajíčkem.
Propícháme špejlí a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. dozlatova.
Po vychladnutí nakrájíme.

Dobrou chuť!

2022-08-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI