Slavnostní bramborové RÖSTI s tuňákovým krémem zpět

Ingredience na rösti:
brambory300 gbramborový škrob3-4 lžičkypřepuštěné máslo na smažení1 bal
sůl1 špetkapepř1 špetka
Na tuňákový krém:
tuňák ve vlastní šťávě130 gkrémový sýr80 gčerstvé nasekané bylinky1 hrst
sůl1 špetkapepř1 špetka
Na pažitkový krém:
krémový sýr100 gčerstvá nasekaná pažitka1 hrstsůl1 špetka
Zdobení:
čerstvé bylinky dle chuti1 hrstnasekané pistácie1 hrstička
brambory 300 g, bramborový škrob 3-4 lžičky, přepuštěné máslo na smažení 1 bal, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, tuňák ve vlastní šťávě 130 g, krémový sýr 80 g, čerstvé nasekané bylinky 1 hrst, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, krémový sýr 100 g, čerstvá nasekaná pažitka 1 hrst, sůl 1 špetka, čerstvé bylinky dle chuti 1 hrst, nasekané pistácie 1 hrstička

Příprava

Máme před sebou spoustu nejen svátečních dnů, tak jsem pro vás vymyslela i jeden sváteční recept. Neznamená to ale, že v kuchyni strávíte spoustu času. Naopak, tento recept je hotový za chvilku a myslím, že s ním určitě všechny překvapíte. Ať už si ho připravíte jako předkrm na Vánoce, nebo jako pohoštění na Silvestra, uvidíte, že budete nadšení.

  1. Brambory si oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme (zhruba ½ lžičky) a necháme 5 minut odstát. Poté z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu (nejlépe přes plátno). Brambory opět trochu osolíme a smícháme s bramborovým škrobem. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a smažíme na něm z obou stran bramborové rösti (tvoříme placičky zhruba o velikosti 4-5 cm). 

  2. Do vyšší misky si dáme tuňáka (dobře okapeme šťávu), krémový sýr, bylinky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Krém si dáme do zdobicího sáčku a vložíme vychladit do lednice.

  3. Mezitím si připravíme pažitkový krém. Sýr si smícháme s nasekanou pažitkou a osolíme ho podle chuti. Také ho dáme do zdobicího sáčku.

  4. Vychladlé rösti ozdobíme tuňákovým a pažitkovým krémem. Nakonec můžete rösti ozdobit nějakou čerstvou bylinkou nebo různými výhonky a posypat nasekanými pistáciemi.


    Dobrou chuť!
2022-03-23 Předkrmy

Poznámka

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Calvo.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptnízkokalorický
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostvánoce
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI