Smetanový koláč s pórkem zpět

Ingredience:
máslo1 kssmetana1 kelímekvejce1 ks
hladká mouka300 g
Náplň:
smetana1 kelímekpórek1 ksžampiony5 ks
slanina10 dkgvejce + bílek, který zbyl z těsta1 kssůl špetka
pepř špetkachilli koření špetka
máslo 1 ks, smetana 1 kelímek, vejce 1 ks, hladká mouka 300 g, smetana 1 kelímek, pórek 1 ks, žampiony 5 ks, slanina 10 dkg, vejce + bílek, který zbyl z těsta 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, chilli koření špetka

Příprava

Skvělá kombinace chutí....

Necelé máslo si nakrájíme na kousky, zalijeme smetanou, žloutkem a osolíme. Přidáme mouku a promačkáme v těsto. Nesmí se lepit! Těsto necháme odpočinout a připravíme si náplň. Pórek nakrájíme na kolečka, slaninu i žampiony na kostičky. Do větší misky dáme smetanu, vejce a koření. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Těsto namačkáme na dno i do stran k okrajům. Vidličkou propícháme dno, nalijeme smetanovou směs a hustě posypeme ingrediencemi. Dáme péct asi na 40 minut do zlatova.

2014-04-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI