Šneci jalapeňo z listového těsta zpět

Ingredience:
listové těsto1 baleníčerstvý smetanový sýr150 - 200 gstrouhaný tvrdý sýr čedar150 g
naložené papričky jalapeňo dle chutičerstvé bylinky (petrželka, pažitka, libeček) dle chutirozšlehané vajíčko na potření
kmín nebo sezam apod. na posypánísůl dle chuti
listové těsto 1 balení, čerstvý smetanový sýr 150 - 200 g, strouhaný tvrdý sýr čedar 150 g, naložené papričky jalapeňo dle chuti, čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, libeček) dle chuti, rozšlehané vajíčko na potření, kmín nebo sezam apod. na posypání, sůl dle chuti

Příprava

Toto je velmi jednoduché a rychlé pohoštění. Určitě všichni znáte třeba se slaninou nebo šunkou a sýrem. A protože já jsem koza mlsná a ke všemu mám ráda pikantní věci, upekla jsem tentokrát na návštěvu trochu pálivější. Použila jsem dva druhy sýru a naložené papričky jalapeňo.

Listové těsto vyválíme dotenka, rozetřeme na něj čerstvý sýr, posypeme posekanými papričkami a bylinkami, trošku osolíme a nakonec zasypeme rovnoměrně nastrouhaným tvrdým sýrem. Po delší straně pevně svineme a ostrým nožem nakrájíme na plátky o síle cca 1cm. Kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je vejcem a posypeme kmínem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme dozlatova.

2015-05-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI