Špenátová frittata zpět

Ingredience:
vejce4 ksčerstvý baby špenát dle potřebycibule1/2 ks
olivový olej trochuricotta100 gstrouhaný parmazán dle potřeby
sůl dle chutipepř špetka
vejce 4 ks, čerstvý baby špenát dle potřeby, cibule 1/2 ks, olivový olej trochu, ricotta 100 g, strouhaný parmazán dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Dnes mám pro vás recept na přípravu vaječné omelety v italském stylu. Frittatu můžete servírovat jako vydatnou snídani, lehkou večeři či chuťovku.

V míse smíchej vajíčka a ricottu, osol, opepři. Na pánvi osmahni do růžova na drobno pokrájenou cibulku, na ni dej asi na 3 min špenátové listy aby změkly. Pánev udržuj na střední teplotě. Špenát zalij směsí vajíček. Opékej asi 6 - 7 minut, frittata musí mít pevné okraje ale střed ještě tekutý. Poté co je frittata po okraji osmažená posyp ji strouhaným sýrem a dej zapéct pod horkovzduch s horním grilem (teplota cca 190°C a čas asi 7-8 min.)

Na frittatě je skvělé to, že uvnitř sebe snese jakoukoliv vaši oblíbenou zeleninu. Cuketu, rajčata, nebo na jaře oblíbený chřest... Můžete ji tak do nekonečna obměňovat podle chuti..

2015-03-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI