Špenátová omeleta zpět

Základní suroviny:
čerstvý baby špenát100 gvejce1 ksšunka (nejlépe drůbeží a ještě lépe pokud bude mít vysoký podíl masa)45 g
olej2 mlknäckebrot (jako příloha)2 kslibovolná zelenina (já použila rukolu a cherry rajčátka)
Na vylepšení:
nastrouhaný tvrdý sýr brambory (místo knäckebrotu) slanina (místo šunky)
vejce (navíc)1 ks
čerstvý baby špenát 100 g, vejce 1 ks, šunka (nejlépe drůbeží a ještě lépe pokud bude mít vysoký podíl masa) 45 g, olej 2 ml, knäckebrot (jako příloha) 2 ks, libovolná zelenina (já použila rukolu a cherry rajčátka) , nastrouhaný tvrdý sýr , brambory (místo knäckebrotu) , slanina (místo šunky) , vejce (navíc) 1 ks

Příprava

Přináším tip na rychlou, lehkou večeři ze které by se případně dal vykouzlit i chutný oběd!

Postup:

Do osolené vody vhodíme opraný špenát a necháme ho v ní na pár minut "zvadnout".

Pánev si vytřeme kapkou oleje a vysteleme šunkou - tento krok je nutný, protože používáme jen jedno vajíčko a to by se při rolování bez jakéhokoliv podkladu potrhalo.
Následně rozklepneme vajíčko do malé mističky, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na šunku.

Chvíli to takto necháme, a jakmile přestane být vajíčko tolik tekuté, poklademe na základ omelety spařený špenát.

A rolujeme...
... a rolujeme...
.. až dorolujeme....

Podáváme s knäckebroty a se zeleninou. Pokud máte chuť na kaloričtější a sytější verzi, místo knäckebrotu použijte brambory (nebo chléb) a omeletu si třeba ještě posypte sýrem. Vylepšování se meze nekladou.

Nutriční hodnoty (počítána lehčí verze bez přílohy):
Energetická hodnota: 169kcal
Bílkoviny: 14,24g
Sacharidy: 0,65g
    z toho cukry: 0,65g
Tuky: 8,21g

2014-01-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI