Základní suroviny: | |||||
čerstvý baby špenát | 100 g | vejce | 1 ks | šunka (nejlépe drůbeží a ještě lépe pokud bude mít vysoký podíl masa) | 45 g |
olej | 2 ml | knäckebrot (jako příloha) | 2 ks | libovolná zelenina (já použila rukolu a cherry rajčátka) | |
Na vylepšení: | |||||
nastrouhaný tvrdý sýr | brambory (místo knäckebrotu) | slanina (místo šunky) | |||
vejce (navíc) | 1 ks |
Přináším tip na rychlou, lehkou večeři ze které by se případně dal vykouzlit i chutný oběd!
Postup:
Do osolené vody vhodíme opraný špenát a necháme ho v ní na pár minut "zvadnout".
Pánev si vytřeme kapkou oleje a vysteleme šunkou - tento krok je nutný, protože používáme jen jedno vajíčko a to by se při rolování bez jakéhokoliv podkladu potrhalo.
Následně rozklepneme vajíčko do malé mističky, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na šunku.
Chvíli to takto necháme, a jakmile přestane být vajíčko tolik tekuté, poklademe na základ omelety spařený špenát.
A rolujeme...
... a rolujeme...
.. až dorolujeme....
Podáváme s knäckebroty a se zeleninou. Pokud máte chuť na kaloričtější a sytější verzi, místo knäckebrotu použijte brambory (nebo chléb) a omeletu si třeba ještě posypte sýrem. Vylepšování se meze nekladou.
Nutriční hodnoty (počítána lehčí verze bez přílohy):
Energetická hodnota: 169kcal
Bílkoviny: 14,24g
Sacharidy: 0,65g
z toho cukry: 0,65g
Tuky: 8,21g
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI