Špenátová palačinka s uzeným lososem zpět

Palačinky:
čerstvý špenát100 ghladká mouka75 gmléko120 ml
vejce1 kssůl2 špetkypřepuštěné máslo trochu
Náplň:
nadýchaný sýr (Lučina, Almette)140 gtatarská omáčka Hellmann's Delikátní2 lžíceuzený losos100 g
citronová šťáva dle chuti
čerstvý špenát 100 g, hladká mouka 75 g, mléko 120 ml, vejce 1 ks, sůl 2 špetky, přepuštěné máslo trochu, nadýchaný sýr (Lučina, Almette) 140 g, tatarská omáčka Hellmann's Delikátní 2 lžíce, uzený losos 100 g, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Když jsem si poprvé doma udělala tyto špenátové palačinky, byla jsem úplně nadšená. Nejen, že krásně vypadají, ale jejich chuť je hrozně zajímavá. Náplň si můžete udělat podle vlastní chuti, já do tohoto receptu zvolila kombinaci špenátu a lososa.

  1. Špenát, mouku, mléko, vejce a sůl dáme do blenderu a důkladně rozmixujeme.
  2. Střední pánev si rozpálíme a pomažeme trochou přepuštěného másla.
  3. Z tohoto množství usmažíme zhruba 3 palačinky. Necháme je vychladnout.
  4. Mezitím si připravíme náplň. V misce si smícháme sýr, tatarskou omáčku a šťávu z citrónu.
  5. Palačinky namažeme sýrovou směsí a poklademe plátky uzeného lososa. Nakonec palačinky zarolujeme a podáváme proříznuté napůl nebo na zhruba dvoucentimetrové jednohubky.
2016-12-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI