Špenátová roláda s lososem zpět

Ingredience:
čerstvý špenát200 ghladká mouka50 gmléko50 ml
máslo35 gvejce3 ksčesnek1 stroužek
uzený losos200 gpomazánkové máslo300 g
čerstvý špenát 200 g, hladká mouka 50 g, mléko 50 ml, máslo 35 g, vejce 3 ks, česnek 1 stroužek, uzený losos 200 g, pomazánkové máslo 300 g

Příprava

Uzený losos a špenát zabalený do chutné rolády. Ideální pro předkrm nebo jako svačina pro mlsné jazýčky.

Předehřejeme troubu na 200°C. Špenát spaříme (přelijeme horkou vodou, dokud nezvadne). Důkladně vymačkáme přebytečnou vodu a špenát posekáme. Nemusí být úplně najemno, ale velké kusy také nechceme, abyneměla roláda praskliny. V míse smícháme rozpuštěné máslo, mléko, žloutky a mouku. Rozmícháme, abychom neměli hrudky a přidáme špenát. Do takto připraveného těsta opatrně vmícháme pevný sníh z vyšlehaných bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme 10 - 15 minut. Upečenou roládu přikryjeme utěrkou a srolujeme. Necháme vychladnout, ale ne úplně do studena. Roládu opatrně rozmotáme, potřeme pomazánkovým máslem (dle chuti dosolené a opepřené)   a poklademe plátky lososa. Pevně srolujeme, zabalíme do potravinové fólie a dáme vychladit na několik hodin. Nejlepší je roláda druhý den, kdy se proleží a chutě propojí.

Tip: Pokud chcete roládu pikantnější, přidejte do másla dijonskou hořčici.

2015-03-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI