Špenátová roláda s uzeným lososem zpět

Korpus rolády:
vejce4 ksvařený špenát150 grozmarýn2 lžičky
muškátový oříšek špetkamáslo15 gčesnek1 stroužek
sůl špetkapepř špetka
Náplň:
uzený losos150 grajče2 ksjogurt4 lžíce
jarní cibulka4 kssmetanový sýr200 g
vejce 4 ks, vařený špenát 150 g, rozmarýn 2 lžičky, muškátový oříšek špetka, máslo 15 g, česnek 1 stroužek, sůl špetka, pepř špetka, uzený losos 150 g, rajče 2 ks, jogurt 4 lžíce, jarní cibulka 4 ks, smetanový sýr 200 g

Příprava

Tento recept mě naučila moje sestra Liduška se svým přítelem Luďkem Stránským. 

Ti nás, mě a mé rodiče, pozvali na večeři a tento pokrm servírovali jako předkrm. Natolik mě zaujal, že jsem ho musel zveřejnit i zde, jelikož je to výborná alternativa i na příjemné občerstvení pro vaši návštěvu, kterou tímto receptem rozhodně nemůžete zklamat. Vzhledem k tomu že se podává za studena, není problém jej servírovat na větších setkáních přátel či přímo rautech. Mám totiž hrozně rád, když někam přijdu a vidím, že si hostitel dal záležet na přípravě a věnoval jí dostatek času a péče. Věste, že tyčinky a brambůrky, nebo jednohubky obložené sýrem, šunkou a nakládanou okurkou jsou fajn, ale byl to hit minulého tisíciletí.

V kastrolu necháme rozpustit máslo, přidáme česnek, a když je máslo rozehřáté, přidáme nasekaný špenát. Přidáme žloutky, muškátový oříšek, rozmarýn, osolíme, opepříme a zašleháme do směsi ze špenátu. Poté si v misce ušleháme pevný sníh ze zbylých bílků a přidáme do směsi opatrným mícháním. Vznikne nám základ těsta, který rozetřeme na pečící papír v plechu a pečeme asi 12 minut v předehřáté troubě na 190°. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout pod vlhkou utěrkou.

Když se nám těsto peče, máme čas si připravit náplň. Smetanový sýr smícháme s jogurtem a přidáme jarní cibulku. Vychladlé těsto vyklopíme a sloupneme z něj papír. Potřeme ho smetanovou směsí a rozložíme na něj na plátky nakrájená rajčata a plátky uzeného lososa. Zavineme do rolády. Před podáváním nakrájíme na silné plátky a ozdobíme dle vlastní fantazie.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2014-02-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI