Špenátová roláda s uzeným lososem zpět

Korpus rolády:
vejce4 ksvařený špenát150 grozmarýn2 lžičky
muškátový oříšek špetkamáslo15 gčesnek1 stroužek
sůl špetkapepř špetka
Náplň:
uzený losos150 grajče2 ksjogurt4 lžíce
jarní cibulka4 kssmetanový sýr200 g
vejce 4 ks, vařený špenát 150 g, rozmarýn 2 lžičky, muškátový oříšek špetka, máslo 15 g, česnek 1 stroužek, sůl špetka, pepř špetka, uzený losos 150 g, rajče 2 ks, jogurt 4 lžíce, jarní cibulka 4 ks, smetanový sýr 200 g

Příprava

Tento recept mě naučila moje sestra Liduška se svým přítelem Luďkem Stránským. 

Ti nás, mě a mé rodiče, pozvali na večeři a tento pokrm servírovali jako předkrm. Natolik mě zaujal, že jsem ho musel zveřejnit i zde, jelikož je to výborná alternativa i na příjemné občerstvení pro vaši návštěvu, kterou tímto receptem rozhodně nemůžete zklamat. Vzhledem k tomu že se podává za studena, není problém jej servírovat na větších setkáních přátel či přímo rautech. Mám totiž hrozně rád, když někam přijdu a vidím, že si hostitel dal záležet na přípravě a věnoval jí dostatek času a péče. Věste, že tyčinky a brambůrky, nebo jednohubky obložené sýrem, šunkou a nakládanou okurkou jsou fajn, ale byl to hit minulého tisíciletí.

V kastrolu necháme rozpustit máslo, přidáme česnek, a když je máslo rozehřáté, přidáme nasekaný špenát. Přidáme žloutky, muškátový oříšek, rozmarýn, osolíme, opepříme a zašleháme do směsi ze špenátu. Poté si v misce ušleháme pevný sníh ze zbylých bílků a přidáme do směsi opatrným mícháním. Vznikne nám základ těsta, který rozetřeme na pečící papír v plechu a pečeme asi 12 minut v předehřáté troubě na 190°. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout pod vlhkou utěrkou.

Když se nám těsto peče, máme čas si připravit náplň. Smetanový sýr smícháme s jogurtem a přidáme jarní cibulku. Vychladlé těsto vyklopíme a sloupneme z něj papír. Potřeme ho smetanovou směsí a rozložíme na něj na plátky nakrájená rajčata a plátky uzeného lososa. Zavineme do rolády. Před podáváním nakrájíme na silné plátky a ozdobíme dle vlastní fantazie.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2014-02-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI