Špenátové lívanečky s volským okem zpět

Ingredience:
vejce3 kspolohrubá mouka2 hrnkymléko2 hrnky
sůl1/2 lžičkyčerstvý špenát2 hrnkyvajíčka na lívanečky10 ks
vejce 3 ks, polohrubá mouka 2 hrnky, mléko 2 hrnky, sůl 1/2 lžičky, čerstvý špenát 2 hrnky, vajíčka na lívanečky 10 ks

Příprava

Miluji domácí vajíčka. Doma jsme je mívali na topince s česnekem téměř každý den. V té době nikdo neřešil, co ten cholesterol. A jsem ráda, že ten "bubák" je už dnes překonán. Pokud nemám vajíčka od našeho dědečka, tak musím kupovat, ale vždy sáhnu po BIO. Kluci neholdují sladkému, tak svačinky musí být slané. Protože vajíčka mají také rádi, tak slovo padlo na špenátové lívanečky s vajíčkem. Umíte si přestavit, jak kluci vypadali, když to jedli, že?

Špenát s mlékem rozmixujeme dohladka, přidáme mouku s vajíčky a solí a vytvoříme jemné řidší těsto. Smažíme na sucho. Na každý lívaneček pokládáme volské oko.

2016-04-29 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 10 lívanečků. Inspirovala jsem se na webu prozeny.cz.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI