Špenátové lívanečky se špaldovým sirupem zpět

Ingredience:
vejce3 kspolohrubá mouka2 hrnkymléko2 hrnky
sůl1/2 lžičkyčerstvý špenát2 hrnkykokosový olej na smažení
vejce 3 ks, polohrubá mouka 2 hrnky, mléko 2 hrnky, sůl 1/2 lžičky, čerstvý špenát 2 hrnky, kokosový olej na smažení

Příprava

Špenát představovat nemusím. Jak už všichni víme, s tím železem to tak slavné není, ale obsahuje např. významný antioxidant lutein, kyselinu listovou, draslík atd. Protože je ale i zdrojem kyseliny šťavelové, která na sebe váže vápník, je ho potřeba konzumovat např. s mléčnými výrobky (nebo ho použít v receptu), v silném kostním vývaru nebo se semínky bohatými na vápník. 

Špenát s mlékem rozmixujeme dohladka, přidáme mouku s vajíčky a solí a vytvoříme jemné řidší těsto. Lívanečky smažíme na kokosovém tuku. Poté poléváme sirupem a zdobíme ořechy.

2016-04-15 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 10 lívanečků. A čím lívanečky osladit? Já použila špaldový sirup. A jak se vyrábí? Špaldová mouka se smíchá s enzymy, hydrolýzou se dlouhé řetězce škrobu rozštěpí na sacharidy, poté proběhne filtrace a odpaření přebytečné vody.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI