Ingredience: | |||||
vejce | 3 ks | polohrubá mouka | 2 hrnky | mléko | 2 hrnky |
sůl | 1/2 lžičky | čerstvý špenát | 2 hrnky | kokosový olej | na smažení |
Špenát představovat nemusím. Jak už všichni víme, s tím železem to tak slavné není, ale obsahuje např. významný antioxidant lutein, kyselinu listovou, draslík atd. Protože je ale i zdrojem kyseliny šťavelové, která na sebe váže vápník, je ho potřeba konzumovat např. s mléčnými výrobky (nebo ho použít v receptu), v silném kostním vývaru nebo se semínky bohatými na vápník.
Špenát s mlékem rozmixujeme dohladka, přidáme mouku s vajíčky a solí a vytvoříme jemné řidší těsto. Lívanečky smažíme na kokosovém tuku. Poté poléváme sirupem a zdobíme ořechy.
Z uvedených surovin připravíte 10 lívanečků. A čím lívanečky osladit? Já použila špaldový sirup. A jak se vyrábí? Špaldová mouka se smíchá s enzymy, hydrolýzou se dlouhé řetězce škrobu rozštěpí na sacharidy, poté proběhne filtrace a odpaření přebytečné vody.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI