Špenátový quiche se žampiony a olivami zpět

Korpus:
špaldová celozrnná mouka120 gmleté ovesné vločky90 gměkký tvaroh140 g
sůl1/2 lžičkysladový sirup1 lžičkavoda4 lžíce
máslo na vymazání formy
Náplň:
čerstvý baby špenát220 gžampiony4 ksolivy dle chuti
vejce3 ksvětší cibule1 kstvrdý sýr Gran Moravia55 g
rýžový olej1 lžícelahůdkové droždí dle chutisůl dle chuti
sušený špenát dle chuticottage sýr150 g
špaldová celozrnná mouka 120 g, mleté ovesné vločky 90 g, měkký tvaroh 140 g, sůl 1/2 lžičky, sladový sirup 1 lžička, voda 4 lžíce, máslo na vymazání formy, čerstvý baby špenát 220 g, žampiony 4 ks, olivy dle chuti, vejce 3 ks, větší cibule 1 ks, tvrdý sýr Gran Moravia 55 g, rýžový olej 1 lžíce, lahůdkové droždí dle chuti, sůl dle chuti, sušený špenát dle chuti, cottage sýr 150 g

Příprava

Poslední dobou mi přišlo, že připravuji stále stejné večeře, chtělo to prostě změnu, tak jsem brouzdala internetem a padl mi do oka Quiche, který jsem se zatím neodvážila vyzkoušet. Vše je jednou poprvé, tak jsem se do něj nakonec pustila a z několika receptů si vytvořila svůj vlastní, tedy hlavně podle toho, co zrovna obsahovala moje lednička. Dá se jíst teplý i studený a překvapilo mě, jak byl uvnitř pěkně šťavnatý.

Nejdříve si připravíme korpus: smícháme mouku a ovesné vločky, přidáme sůl, sladový sirup, a měkký tvaroh, promícháme, poté postupně přilijeme po lžících vodu, rukou vypracujeme celistvé těsto. Zabalíme do fólie nebo sáčku a vložíme na chvíli do lednice (cca 10-15 minut) a mezitím si vyhřejeme troubu na 180 stupňů.
Po čtvrthodince těsto vytáhneme z lednice a rozprostřeme do máslem vymazané formy (já použila dortovou průměr 23 cm), rukou postupně přimačkáváme těsto nejen na dno formy ale i na okraje, aby bylo všude přibližně stejně hrubé cca 0,5 cm. Dno propícháme několikrát vidličkou a dáme péct do trouby na cca 10 minut, až mírně zezlátne.
Mezitím si vytvoříme náplň: Na pánev vlijeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile začne chytat barvu, tak přidáme nakrájené žampiony, špenát, osolíme, okořeníme (droždí, sušený špenát) a podusíme asi 10 minut. Poté přendáme do mísy, necháme chvilku vychladnout a přimícháme cottage sýr, vejce, nastrouhaný sýr, olivy překrojené na půlky, dosolíme dle chuti a vše společně promícháme.
Na předpečený korpus vlijeme náplň a dáme do trouby péct na 20 minut. Po upečení vytáhneme a necháme aspoň 20 minut vychladnout, aby těsto trochu ztuhlo a šlo hezky nakrájet.

2016-03-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI