Korpus: | |||||
špaldová celozrnná mouka | 120 g | mleté ovesné vločky | 90 g | měkký tvaroh | 140 g |
sůl | 1/2 lžičky | sladový sirup | 1 lžička | voda | 4 lžíce |
máslo | na vymazání formy | ||||
Náplň: | |||||
čerstvý baby špenát | 220 g | žampiony | 4 ks | olivy | dle chuti |
vejce | 3 ks | větší cibule | 1 ks | tvrdý sýr Gran Moravia | 55 g |
rýžový olej | 1 lžíce | lahůdkové droždí | dle chuti | sůl | dle chuti |
sušený špenát | dle chuti | cottage sýr | 150 g |
Poslední dobou mi přišlo, že připravuji stále stejné večeře, chtělo to prostě změnu, tak jsem brouzdala internetem a padl mi do oka Quiche, který jsem se zatím neodvážila vyzkoušet. Vše je jednou poprvé, tak jsem se do něj nakonec pustila a z několika receptů si vytvořila svůj vlastní, tedy hlavně podle toho, co zrovna obsahovala moje lednička. Dá se jíst teplý i studený a překvapilo mě, jak byl uvnitř pěkně šťavnatý.
Nejdříve si připravíme korpus: smícháme mouku a ovesné vločky, přidáme sůl, sladový sirup, a měkký tvaroh, promícháme, poté postupně přilijeme po lžících vodu, rukou vypracujeme celistvé těsto. Zabalíme do fólie nebo sáčku a vložíme na chvíli do lednice (cca 10-15 minut) a mezitím si vyhřejeme troubu na 180 stupňů.
Po čtvrthodince těsto vytáhneme z lednice a rozprostřeme do máslem vymazané formy (já použila dortovou průměr 23 cm), rukou postupně přimačkáváme těsto nejen na dno formy ale i na okraje, aby bylo všude přibližně stejně hrubé cca 0,5 cm. Dno propícháme několikrát vidličkou a dáme péct do trouby na cca 10 minut, až mírně zezlátne.
Mezitím si vytvoříme náplň: Na pánev vlijeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile začne chytat barvu, tak přidáme nakrájené žampiony, špenát, osolíme, okořeníme (droždí, sušený špenát) a podusíme asi 10 minut. Poté přendáme do mísy, necháme chvilku vychladnout a přimícháme cottage sýr, vejce, nastrouhaný sýr, olivy překrojené na půlky, dosolíme dle chuti a vše společně promícháme.
Na předpečený korpus vlijeme náplň a dáme do trouby péct na 20 minut. Po upečení vytáhneme a necháme aspoň 20 minut vychladnout, aby těsto trochu ztuhlo a šlo hezky nakrájet.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI