Špenátový quiche zpět

Těsto:
máslo125 ghladká mouka250 gmléko dle potřeby
Náplň:
vejce3 kssmetana130 gmléko300 ml
plnotučný sýr (ementál)150 gmražený špenát1 balení
máslo 125 g, hladká mouka 250 g, mléko dle potřeby, vejce 3 ks, smetana 130 g, mléko 300 ml, plnotučný sýr (ementál) 150 g, mražený špenát 1 balení

Příprava

Quiche jsem poprvé ochutnala asi tak před rokem a začala se ptát sama sebe, jak jsem bez něho mohla tak dlouho žít. Ať už do něho strčíte cokoliv od cibule po lososa, vždycky bude chutnaj naprosto dokonale.. A úplně nejlépe druhý den. 
Mým největším favoritem ale navždy zůstane tento špenátový, který mě naučila kamarádka a nedělá mi problém půlku spořádat k obědu.. (a druhou k večeři).. 

Těsto:
Vše zpracujte, dokud nebudete mít pod rukama vláčné pevné těsto. Mléko přidávejte až podle potřeby, stačí ho opravdu malinko. Vyválejte ho na tenký plát veliksoti vaší koláčové formy a do formy ho zatlačte.

Náplň:
Špenát nechte rozmrazit a poté ho zbavte vody (opravdu si dejte záležet, jinak nebude koláč tak dobrý). Samozřejmě můžete použít i čerstvý.

Všechno spolu rozšlehejte a nalijte na těsto. Pečte v troubě na 180°C kolem 50-60 minut, dokud nebude náplň pevná.


2015-05-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI