Sporty falafel zpět

Ingredience:
namočená cizrna2 šálkypřírodní Šmakoun100 gnasekaná jarní cibulka (zelená část)1 šálek
nasekaná petrželka1/2 šálkunasekaný česnek4 stroužkymletý římský kmín1 lžíce
sůl2 lžičkypepř1/2 lžičkychilli větší špetka
olivový olej dle potřebyslunečnicová a sezamová semínka dle chuti
namočená cizrna 2 šálky, přírodní Šmakoun 100 g, nasekaná jarní cibulka (zelená část) 1 šálek, nasekaná petrželka 1/2 šálku, nasekaný česnek 4 stroužky, mletý římský kmín 1 lžíce, sůl 2 lžičky, pepř 1/2 lžičky, chilli větší špetka, olivový olej dle potřeby, slunečnicová a sezamová semínka dle chuti

Příprava

Falafel je čistě vegetariánský pokrm pocházející z Egypta. Jedná se o smažené kuličky z cizrny. Servíruje se na talíři nebo v chlebu typu pita s jogurtovou omáčkou, sezamovou pastou tahini, zeleninou apod. Je bohatý na proteiny a vitamíny.

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. 

Cizrnu namočíme přes noc, aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá. Slijeme vodu a cizrnu rozmixujeme. Do mixéru přidáme Šmakouna, cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Obalíme je v semínkách a vyskládáme na pečící papír.

Pokapeme je olejem a pečeme dozlatova. Podáváme s bílým jogurtem a opečeným chlebem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-10-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI