Sporty falafel zpět

Ingredience:
namočená cizrna2 šálkypřírodní Šmakoun100 gnasekaná jarní cibulka (zelená část)1 šálek
nasekaná petrželka1/2 šálkunasekaný česnek4 stroužkymletý římský kmín1 lžíce
sůl2 lžičkypepř1/2 lžičkychilli větší špetka
olivový olej dle potřebyslunečnicová a sezamová semínka dle chuti
namočená cizrna 2 šálky, přírodní Šmakoun 100 g, nasekaná jarní cibulka (zelená část) 1 šálek, nasekaná petrželka 1/2 šálku, nasekaný česnek 4 stroužky, mletý římský kmín 1 lžíce, sůl 2 lžičky, pepř 1/2 lžičky, chilli větší špetka, olivový olej dle potřeby, slunečnicová a sezamová semínka dle chuti

Příprava

Falafel je čistě vegetariánský pokrm pocházející z Egypta. Jedná se o smažené kuličky z cizrny. Servíruje se na talíři nebo v chlebu typu pita s jogurtovou omáčkou, sezamovou pastou tahini, zeleninou apod. Je bohatý na proteiny a vitamíny.

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. 

Cizrnu namočíme přes noc, aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá. Slijeme vodu a cizrnu rozmixujeme. Do mixéru přidáme Šmakouna, cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Obalíme je v semínkách a vyskládáme na pečící papír.

Pokapeme je olejem a pečeme dozlatova. Podáváme s bílým jogurtem a opečeným chlebem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-10-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI