Sulc - huspenina z kuřecího vývaru zpět

Ingredience:
přecezený kuřecí vývar500 mlpřevařená horká voda200 mlčiřá sypká želatina10 g
nadrobno nakrájená uvařená mrkev (můžeme vynechat)1 ksNa menšíkouksy nakrájené uvařené maso ze skeletu dle potřebynasekaný libeček a petrželka1 vrchovatá lžíce
sůl dle chutimletý pepř špetka
přecezený kuřecí vývar 500 ml, převařená horká voda 200 ml, čiřá sypká želatina 10 g, nadrobno nakrájená uvařená mrkev (můžeme vynechat) 1 ks, Na menšíkouksy nakrájené uvařené maso ze skeletu dle potřeby, nasekaný libeček a petrželka 1 vrchovatá lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř špetka

Příprava

Pokud holdujete huspeninám, určitě si přijdete na své u tohoto receptu. Ingredience volte dle chuti.

Do menšího kastrůlku dáme převařit 200 ml vody a odstavíme z ohně. Po 5minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10minut nabobtnat.
Mezitím nakrájíme obrané maso ze skeletu a pokud nám nevadí vařená mrkev, tak tu nakrájíme na drobné kostičky.
Ohřejeme vývar, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené suroviny.
Želatinu v kastrůlku znovu vidličkou prošleháme a přidáme do hrnce. Přisypeme nakrájené bylinky, všechno promícháme a nalijeme do formiček.
Pokud použijeme jiný materiál, než je silikon, tak je lepší, když formičky (misky) vyložíme potravinářskou folií, nebo svačinovým igelitovým sáčkem.
Dáme do lednice alespoň na 5hodin zatuhnout. Poté z formičky vyklopíme na talíř. Můžeme lehce, každý podle své chuti pokropit octem naředěným vodou, posypat cibulkou a konzumovat s pečivem.

2014-11-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI