Šunková pěna zpět

Ingredience:
šlehačka 31%200 mlsýr ricotta250 gšunka prosciutto crudo250 g
sůl dle chutipepř dle chuti
šlehačka 31% 200 ml, sýr ricotta 250 g, šunka prosciutto crudo 250 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Snídaně sem moc nedávám, ale o tuhle šunkovou pěnu na rozpečené francouzské bagetce s máslem jsem se s vámi musela podělit.

Šunku vyberte tu nejkvalitnější. Proto já vybrala prosciutto crudo. Je celkem dobře k sehnání a je opravdu samé maso bez zbytečné soli a vody.

Šunku dejte do robota s kutrovacími noži a rozmixujte.

Přilijte šlehačku a ještě chvilku kutrujte dohladka. Nesmíte to ale přetáhnout, protože jinak se vám tam udělají mini hrudky másla.

Přendejte do misky a vymíchejte se sýrem ricotta. Dochuťte solí, pepřem a vychlaďte..

Podávat můžete třeba jako já na Francouzské bagetě potřené máslem a rozpečené pod grilem.

Dobrou chuť!  

2016-10-07 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI