Svěží salát s ačokčou, citronovou trávou a česnekem zpět

Ingredience:
ačokča (mladé plody)250 gcherry rajčátka200 gjarní cibulka2 ks
česnek1 stroužekcitronová tráva (měkká část)1 stonekmáta10 lístků
rybí omáčka1 lžícesezamový olej2 lžícetahini1/2 lžičky
kokosové mléko50 ml
ačokča (mladé plody) 250 g, cherry rajčátka 200 g, jarní cibulka 2 ks, česnek 1 stroužek, citronová tráva (měkká část) 1 stonek, máta 10 lístků, rybí omáčka 1 lžíce, sezamový olej 2 lžíce, tahini 1/2 lžičky, kokosové mléko 50 ml

Příprava

Dalším zeleninovým objevem letošní sezóny je pro mě ačokča neboli divoká okurka. Chutná jako okurkohrášek a vypadá jako minipaprika (smích). V syrovém stavu pomáhá proti cukrovce, snižuje cholesterol a vysoký krevní tlak. Používá se při léčbě respiračních chorob a preventivně působí proti ateroskleróze. Tak proč jí nezkusit rovnou do salátu?

Ačokču a rajčátka nakrájíme na kousky a jarní cibulku na šikmá kolečka. Lístky máty nasekáme na jemno a přimícháme do salátu. Ze stonku citrónové trávy použijeme spodní část výhonku (měkkou) a také jí nasekáme na jemno. Z ostatních ingrediencí si vytvoříme zálivku. Smícháme kokosové mléko, sezamový olej, rybí omáčku, tahini a prolisovaný česnek. Dobře promícháme, zalijeme salát a můžeme podávat.

2016-09-20 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI