Sýrové krekry zpět

Ingredience (na 2 plechy):
hladká mouka200 gstudené máslo60 gprášek do pečiva1/2 lžičky
voda (případně můžete 1 - 2 lžíce přidat)4 lžíceparmazán25 ghrubá sůl na posypání
hladká mouka 200 g, studené máslo 60 g, prášek do pečiva 1/2 lžičky, voda (případně můžete 1 - 2 lžíce přidat) 4 lžíce, parmazán 25 g, hrubá sůl na posypání

Příprava

Bylinky nebo koření si můžete do těsta přidat podle chuti, stejně tak místo soli můžete krekry posypat třeba mákem. Tady je jednoduchý základní recept s trochou parmazánu.

Do mísy dejte mouku s práškem do pečiva, parmazán, vodu a na malé kosičky nakrájené máslo

Nejdřív začněte těsto zpracovávat jako byste chtěli vytvořit drobenku. Potom vše uhněťte na hladké těsto. 

Těsto vyválejte na 1 mm silný plát a rozkrájejte na libovolné tvary. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek propíchejte vidličkou, potřete zlehka vodou a posypte solí.

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 - 15 minut, až do chvíle, kdy okraje krekrů začnou růžovět.

2018-10-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI