Sýrové pečivo plněné anglickou slaninou a cibulkou zpět

Ingredience:
prosáté hladké mouky250 gprášek do pečiva1/2 lžičkysůl1/2 lžičky
pepř1 špetkastrouhaná gouda150 gstudené máslo na kousky125 g
vejce1 kszakysaná smetana4 lžícevejce na potření1 ks
Náplň:
anglická slanina200 gvelká cibule1 ks
prosáté hladké mouky 250 g, prášek do pečiva 1/2 lžičky, sůl 1/2 lžičky, pepř 1 špetka, strouhaná gouda 150 g, studené máslo na kousky 125 g, vejce 1 ks, zakysaná smetana 4 lžíce, vejce na potření 1 ks, anglická slanina 200 g, velká cibule 1 ks

Příprava

O víkendu jezdí návštěvy a já tak vždycky přemýšlím, co slaného na chuť připravit a dát návštěvě na stůl. Tentokrát jsem se rozhodla pro slané pečivo, které můžete plnit dle chuti třeba i špenátem nebo restovanou zeleninou, kterou máte rádi. Kdo by si chtěl s rohlíčky vyhrát, může volit klidně již tepelně upravené mleté maso. Fantazie nemá mezí.

Vše zpracujeme na hladké těsto, uděláme kouli, zabalíme ji do folie a dáme na hodinu do lednice.
Na pomoučeném vále těsto rozválíme a rozdělíme na stejně velké obdélníky.
Každý potřeme rozšlehaným vajíčkem a po obou stranách nařežeme vodorovně asi centimetrové pruhy, tak, aby nám prostředek zůstal vcelku. Asi 2-3 cm široký. Na prostředek dáme po celé délce náplň a pak střídavě postranní pruhy skládáme na náplň.
Potřeme vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Náplň si připravíme tak, že na suché pánvi orestujeme slaninu a po chvíli přidáme nakrájenou cibuli. Vše chvíli opékáme, necháme poté vychladnout a lehce rozmixujeme tyčovým mixérem. 

Doufám, že vám tyto rohlíčky budou chutnat tak, jako nám doma.

Dobrou chuť!



2017-09-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI