Sýrovo-tvarohové krekry (od 1 roku) zpět

Ingredience:
gouda220 gtvaroh (vanička)250 gpřepuštěné máslo (klasické)80 g
hladká mouka300 gvejce2 kssůl dle chuti
gouda 220 g, tvaroh (vanička) 250 g, přepuštěné máslo (klasické) 80 g, hladká mouka 300 g, vejce 2 ks, sůl dle chuti

Příprava

Krekry a sušenky obvykle trpí tím, že jsou víceméně na základě sacharidů a bílkoviny jim schází. Tak jsem to zkusila vzít za trošku jiný konec a díky mléčným výrobkům se mi je podařilo o bílkoviny velmi slušně obohatit. Výsledek je navíc velmi žravý, ale tak to se snad rozumí samo sebou. 

Sýr nastrouhejte a dejte do mísy. Přidejte vejce, tvaroh, změklé máslo a mouku a propracujte v kompaktní těsto. To vyválejte na placku a přímo na pečícím papíře nakrájejte nejdříve na čtverečky, a poté na trojúhelníčky. Upečte vcelku, nemusíte skládat po jednotlivých kouscích na plech, ale samozřejmě pokud chcete, klidně můžete z těsta i vykrajovat různé tvary a na plech je skládat.


Pečte v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzduch) přibližně 15 minut, nebo jinak – dle zkušeností s vaší troubou, zkrátka dozlatova.

2020-10-13 Předkrmy

Poznámka

Dětská specifika: Vzhledem k přítomnosti tvrdého sýra a taky tvarohu, které mají oba vyšší obsah bílkovin, řadím do kategorie od 1 roku. Podobně je to i s celým vejcem. U dětí není potřeba krekry již dosolovat, použitý sýr je slaný dost.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI