Sýrový mazanec zpět

Ingredience:
polohrubá mouka500 gsůl1 lžičkasušené droždí1 sáček
cukr špetkapepř dle chutinasekané bylinky (pažitka, petrželka, jarní cibulka) dle chuti
strouhaný parmazán120 gstrouhaný čedar nebo jiný sýr120 gvejce1 ks
vlažná voda200 mlolivový olej60 gkysaná smetana nebo bílý jogurt100 g
vejce na potřenísekané mandle na posypání
polohrubá mouka 500 g, sůl 1 lžička, sušené droždí 1 sáček, cukr špetka, pepř dle chuti, nasekané bylinky (pažitka, petrželka, jarní cibulka) dle chuti, strouhaný parmazán 120 g, strouhaný čedar nebo jiný sýr 120 g, vejce 1 ks, vlažná voda 200 ml, olivový olej 60 g, kysaná smetana nebo bílý jogurt 100 g, vejce na potření, sekané mandle na posypání

Příprava

Velikonoce se blíží a všichni pečeme sladké mazance a co takhle zkusit slaný mazanec se sýrem? Kdo by si dal?

Prosátou mouku dáme do mísy a smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, nasypeme do něj droždí, trošku ho pocukrujeme a zalijeme troškou vlahého mléka, necháme 5 minut. Pak přidáme ostatní přísady a propracujeme těsto. Necháme hodinu kynout, pak vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dva díly. Uděláme dva bochánky a dáme na plech s pečícím papírem, nebo dáme do dvou dortových forem o průměru 17 cm. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, na bocháncích vystřihneme kříž a posypeme mandlemi. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 stupňů asi 40 minut. Raději vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. 
Sýrové bochánky výborně chutnají s pomazánkou nebo uzeným masem, ale také výborně chutnají samotné.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-03-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI