Tatarák z hub zpět

Ingredience:
tvrdší hříbky500 golej2 lžícestředně velká cibule1 ks
drcený kmín1 lžičkaworcester2 lžícesladká chilli omáčka3 lžíce
sůl špetkamletý pepř špetkasyrový žloutek1 ks / na osobu
na tuku opečené na plátky nakrájené rohlíky nebo krajíčky chleba dle potřeby
tvrdší hříbky 500 g, olej 2 lžíce, středně velká cibule 1 ks, drcený kmín 1 lžička, worcester 2 lžíce, sladká chilli omáčka 3 lžíce, sůl špetka, mletý pepř špetka, syrový žloutek 1 ks / na osobu, na tuku opečené na plátky nakrájené rohlíky nebo krajíčky chleba dle potřeby

Příprava

S tataráky na všechny způsoby se obzvláště letos roztrhl pytel. Můžete ochutnat i bezmasé variace, jako je lilkový, dýňový něco z pečené zeleniny. Mno a na řadě jsou houby. Myslím, že si opravdu pochutnáte.

Očištěné hříbky i s nožkama nakrájíme na velice drobné kousky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, cca 2 lžíce odložíme stranou a zbytek dáme orestovat na rozehřátý olej. Poté přidáme hřiby, kmín, mírně osolíme a  opepříme. Za občasného mírného podlití vodou dusíme 30 minut. Během dušní často promícháváme.
Pak přidáme worcester, chilli omáčku, promícháme a případnou tekutinu necháme prudce, silným varem odpařit.
Směs necháme vychladnout.
Na talíři do každé porce vložíme syrový žloutek a malinko posypeme zbytkem nakrájené cibule.
Podáváme s opečeným pečivem.

2014-12-02 Předkrmy

Poznámka

Inspirovala jsem se receptem"Houbový tatarák" od pana Tondy z Kralup. Suroviny a jejich poměr jsem upravila našim chutím a opravdu jsme si moc pochutnali.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI