| Ingredience: | |||||
| filet lososa bez kůže | dle potřeby | čerstvý nasekaný kopr | dle chuti | pepř | dle chuti | 
| mořská sůl | dle chuti | extra virgin olivový olej | dle potřeby | cibulka, nakrájená nadrobno | dle chuti | 
| dijonská hořčice | dle chuti | citronová šťáva | dle chuti | ||
Jsem závislák na tataráku, miluju hovězí tatarák, lososový tatarák a dokonce i tvarůžkový...
Obecně zbožňuji syrové ryby. Tento pokrm bych mohla jíst každý týden a vůbec bych se nezlobila.
A jak si jeden takový tataráček z lososa připravit? Je to velmi jednoduché.
1. Lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. 
 2. Cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme ji s lososem.
 3. Přidáme trochu panenského olivového oleje, zakápneme citronovou šťávou, poměrně dost osolíme a s mírou opepříme. Vše však dle vaší chuti!
 4. Přidáme lžičku hořčice, nasekaný kopr a promícháme. 
 5. Tataráček dáme na rozpečené toasty.
Co o této rybě možná nevíte…
Losos až do dospělosti žije v chladných vodách v severních mořích a pouze za účelem rozmnožování pak táhne k pramenům řek.
Růžovo-oranžové maso z lososa je řazeno mezi top potraviny a to hlavně díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega 3. Nedostatek těchto důležitých látek může mít za následek suchou pokožku, únavu, lámavost vlasů, poruchy soustředění dokonce i bolesti kloubů. Příčinou je nízký příjem těchto látek, které působí blahodárně na srdeční činnost, zdraví cév i nervové soustavy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI