Tekvica s orechovým pestom zpět

Ingredience:
tekvica1 kgextra panenský olivový olej trochusoľ štipka
čierne korenie štipka
Orechové pesto:
vlašských orechov (opečených)50 gjarné cibuľky nakrájané na jemno2 kscesnaku (prelisovaný)1 velký strúčik
rukoly50 goleja z vlašských orechov3 lyžiceextra panenského olivového oleja3 lyžice
tekvica 1 kg, extra panenský olivový olej trochu, soľ štipka, čierne korenie štipka, vlašských orechov (opečených) 50 g, jarné cibuľky nakrájané na jemno 2 ks, cesnaku (prelisovaný) 1 velký strúčik, rukoly 50 g, oleja z vlašských orechov 3 lyžice, extra panenského olivového oleja 3 lyžice

Příprava

Pečená dýně s ořechy, super kombinace nejen na svačinku.

Tekvicu rozrežeme na 8 mesiačikov. Odstránime semienka a vlákna, ale kožu ponecháme. Celé mesiačiky potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre prehriatej na 220°C asi 20-25 minút, pokým nebude mäkká, pričom v polovičke pečenia ju otočíme.

Medzitým si spravíme pesto. Orechy, jarné cibuľky, cesnak a rukolu dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Mixér necháme ísť a pomaly prilievame oleje. Pesto ochutíme soľou a korením.

Pečenú tekvicu podávame s pestom a extra listami rukoly.

2014-01-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI