Tyčinky "mediteránky" k pivu a vínu zpět

Ingredience:
větší rajčata spařená ve vodě zbavená slupky a dužiny2 ksčesnek2 větší stroužkyolivový olej130 ml
vlažná voda1/4 hrnkučerné olivy8 ksavokádo RTE3/4 ks
sůl1 a 1/2 lžičkyšpaldová mouka200 ghladká mouka80 g
sezamová semínka2 lžíce
větší rajčata spařená ve vodě zbavená slupky a dužiny 2 ks, česnek 2 větší stroužky, olivový olej 130 ml, vlažná voda 1/4 hrnku, černé olivy 8 ks, avokádo RTE 3/4 ks, sůl 1 a 1/2 lžičky, špaldová mouka 200 g, hladká mouka 80 g, sezamová semínka 2 lžíce

Příprava

Miluji mediteránskou kuchyni. A miluji rajčata, avokádo a černé olivy. Právě tyto tři dary přírody jsem použila k upečení těchto opravdu skvělých tyčinek určených pro večerní siestu u sklenice piva nebo vína…

Rajčata, avokádo a černé olivy a nadrobno nastrouhané stroužky česneku rozmixujte tyčovým mixérem na kaši spolu s olivovým olejem a ¼ hrnkem vlažné vody, poté vmíchejte sůl (dle chuti, tyčinky jsou daleko chutnější, když jsou víc osolené) a obě mouky. Vypracujte jemně vláčné těsto příjemné konzistence. Pokud bude potřeba, přidejte do těsta malé množství např. hladké mouky. Vyválejte na plát silný cca 5mm, plát rozkrájejte na delší proužky, jak to vyjde. Ty pak stáčejte tak, že přidržíte každou rukou jeden konec proužku a zkroutíte jej do tvaru spirálky, posypte je sezamovým semínkem a tyčinky pečte na pečícím papíru na 180°C přibližně 15 minut. Po 15 minutách ochutnejte jeden kousek, je třeba, aby byly spirálky dopečené hlavně uvnitř. Pokud nebudou uvnitř propečené, pečte je ještě dalších 5 minut.

2016-02-22 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte cca 50 tyčinek.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI