Vajíčková pomazánka se sýrem, uzeninou a pórkem zpět

Ingredience:
sýr Cottage200 guzenina v celku150 gpórek100 g
vejce uvařené natvrdo4 ksokurky ve sladkokyselém nálevu3 ksmalá cibule1 ks
hrubozrnná hořčice1 lžícemajolka nebo tatarka3 lžícepepř špetka
sůl dle chuti
sýr Cottage 200 g, uzenina v celku 150 g, pórek 100 g, vejce uvařené natvrdo 4 ks, okurky ve sladkokyselém nálevu 3 ks, malá cibule 1 ks, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, majolka nebo tatarka 3 lžíce, pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Pomazánek není nikdy dost. Můžete jich připravit nespočet druhů. Dneska například vajíčková...pojďte si nabídnout.

Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší mísy uzeninu, pórek, vejce a okurky.
Přidáme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno, cottage sýr a hořčici. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme na chladném místě alespoň hodinu uležet.
Mažeme na čerstvé pečivo.

Pokud nechceme do pomazánky dávat na spojení surovin majolku, můžeme použít 2 tavené sýry (50g/1ks), které v misce s trochou mléka rozetřeme vidličkou.
Uzeninu použijeme podle své chuti (pikantní klobásky, šunku, lovecký salám apod.) Pomazánka je dobrá i bez uzeniny.

2016-12-14 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 550 g pomazánky.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI