Vuřty na pivu

zpět
Vuřty na pivu
Ingredience:
vuřty8 ksloupaná rajčata1 plechovkavelká cibule3 ks
paprika3 ksčesnek3 stroužkykečup3 lžíce
sojová omáčka1 lžícechilli omáčka/chilli paprička dle chutipivo250 ml
tymián dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
vuřty 8 ks, loupaná rajčata 1 plechovka, velká cibule 3 ks, paprika 3 ks, česnek 3 stroužky, kečup 3 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce, chilli omáčka/chilli paprička dle chuti, pivo 250 ml, tymián dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

VEČEEŘEEE!!! I když nejsem vůbec žádný pivař, tak tohle jídlo prostě miluji. Ano, jsou to obyčejné "Vuřty na pivě"! Ale nejsou obyčejné, jsou prostě boží! I když to zrovna moc nevypadá, omlouvám se, opravdu jsem se snažila, ale je to vskutku nefotogenické jídlo.

Vuřty oloupeme, nakrojíme je (ale pozor, nedokrojíme až do konce) a do zákrojku vložíme „měsíček“ cibule. Do zapékací misky dáme loupaná rajčata, kečup, sójovou omáčku, sůl, pepř a zalijeme pivem. Lžící vše dobře promícháme, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, proužky papriky a tymián (pokud nemáte čerstvý, použijte sušený). Nakonec vložíme připravené vuřty, přikryjeme alobalem a dáme asi na 25 minut péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pak sundáme alobal a pečeme ještě 10 minut.

2016-03-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI