Žampionové miniquiche zpět

Těsto:
hladká mouka250 gmáslo85 gvejce1 ks
studená voda (i více - dle potřeby)1 lžičkasůl1 lžičkapepř špetka
tymián špetka
Náplň:
červená cibule1 ksžampiony250 gslanina100 g
vejce2 kssmetana 12%1 kelímektymián špetka
pepř špetkasůl špetkastrouhaný sýr (čedar/gouda nebo gouda/parmazán) dle potřeby
hladká mouka 250 g, máslo 85 g, vejce 1 ks, studená voda (i více - dle potřeby) 1 lžička, sůl 1 lžička, pepř špetka, tymián špetka, červená cibule 1 ks, žampiony 250 g, slanina 100 g, vejce 2 ks, smetana 12% 1 kelímek, tymián špetka, pepř špetka, sůl špetka, strouhaný sýr (čedar/gouda nebo gouda/parmazán) dle potřeby

Příprava

Žampionové miniquiche jsou super na zobání doma u televize i jako sváča na výlet. Jdou také připravit klasicky jako velký koláč, ale sami uznáte, že těmto malým koláčkům prostě nejde odolat.

PŘIPRAVTE SI TĚSTO:
Ve velké míse propracujte mouku smíchanou se solí a kořením a máslo, až vznikne sypká hmota. Přidejte vejce a dle potřeby vodu. Znovu propracujte – vznikne hladké tvárné těsto, které zabalíte do fresh folie a uložíte do lednice.

POSTUP NA NÁPLŇ:
Cibuli pokrájejte na drobno, žampiony oloupejte a pokrájejte na tenké plátky a slaninu nakrájejte na malé kousky. Na trošce olivového oleje nechte sklovatět cibulku a přidejte žampiony a slaninu. Osolte, opepřete a nechte na pánvi, dokud se slanina nezačne kroutit a cibulka zlátnout. Poté podlijte 1/2 smetany a nechte krátce provařit. Přidejte koření. Odstavte ze sporáku a nechte chladnout.

PŘEDPEČTE SI TĚSTO:
Vyndejte těsto z lednice a na pomoučněném valu vyválejte zhruba na 3 mm. Sklenicí vykrájejte kolečka a vyložte s nimi dna forem na muffiny (pokud máte jinou než silikonovou, předem ji vymažte máslem). Dna propíchejte vidličkou a dejte péct na 220 stupňů, pouze na pár minut (před vyndáním budou lehce nazlátlé).

DOKONČETE MINIQUICHE:
V míse rozšlehejte 2 vejce se zbylou smetanou, můžete dosolit a dokořenit a promíchejte s lehce vychladlou žampionovou směsí. Naplňte předpečené košíčky, posypte sýrem a pečte dozlatova na 220 stupňů.

Podávat je můžete teplé i studené.

2013-11-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI