Ingredience: | |||||
velká cuketa | 1 ks | čerstvé žampiony | 8 ks | hermelín | 1 ks |
niva | 1 kousek | olivový olej | 2 lžíce | drcený kmín | 1 špetka |
sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
Pokud si cuketu pečete popřípadě grilujete večer s drahou polovičkou, určitě přidejte láhev dobrého vína. Potom se obyčejný večer může zvrtnou ve večerní romanci. (smích)
Cuketu si rozkrojím na dvě půlky. Každou si vydlabeme lžící (zrníčka vyhodíme) a zbytek dužiny si necháme na talířku na další použití v receptu. Šlupky ve tvaru lodičky ponecháme samozřejmě k naplnění. Oloupeme si čerstvé žampiony, nakrájíme na plátky a dáme na rozhřátou pánev s kapkou olivového oleje. Přidáme drcený kmín, dále již nachystaný zbytek vnitřku cuketky a lehce dochutíme solí a pepřem. Do restované směsi si přimícháme trošku nastrouhané nivy a zbylou hrstičku si schováme na posypaní.
Směs máme hotovou a můžeme jít plnit "lodičky".
Nejprve si nakrájím hermelín na plátky a vystelu s ním vydlabané cukety. Hned přidávám směs z pánve a obložené je strčíme na pečícím papíře do vyhřáté trouby. Troubu rozehřejte zhruba na 180°C, pečte dokud směs krásně nezezlátne a nevytvoří lákavou kůrčičku. Chvilku před podáváním vyndám cukety a posypu zbytkem nivy. Dáme dopéct, dokud niva nezezlátne. Poté můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI