Zapečená cuketa plněná žampiony a sýrem zpět

Ingredience:
velká cuketa1 ksčerstvé žampiony8 kshermelín1 ks
niva1 kousekolivový olej2 lžícedrcený kmín1 špetka
sůl1 špetkapepř1 špetka
velká cuketa 1 ks, čerstvé žampiony 8 ks, hermelín 1 ks, niva 1 kousek, olivový olej 2 lžíce, drcený kmín 1 špetka, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Pokud si cuketu pečete popřípadě grilujete večer s drahou polovičkou, určitě přidejte láhev dobrého vína. Potom se obyčejný večer může zvrtnou ve večerní romanci. (smích)

Cuketu si rozkrojím na dvě půlky. Každou si vydlabeme lžící (zrníčka vyhodíme) a zbytek dužiny si necháme na talířku na další použití v receptu. Šlupky ve tvaru lodičky ponecháme samozřejmě k naplnění. Oloupeme si čerstvé žampiony, nakrájíme na plátky a dáme na rozhřátou pánev s kapkou olivového oleje. Přidáme drcený kmín, dále již nachystaný zbytek vnitřku cuketky a lehce dochutíme solí a pepřem. Do restované směsi si přimícháme trošku nastrouhané nivy a zbylou hrstičku si schováme na posypaní.
Směs máme hotovou a můžeme jít plnit "lodičky".
Nejprve si nakrájím hermelín na plátky a vystelu s ním vydlabané cukety. Hned přidávám směs z pánve a obložené je strčíme na pečícím papíře do vyhřáté trouby. Troubu rozehřejte zhruba na 180°C, pečte dokud směs krásně nezezlátne a nevytvoří lákavou kůrčičku. Chvilku před podáváním vyndám cukety a posypu zbytkem nivy. Dáme dopéct, dokud niva nezezlátne. Poté můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

2015-07-29 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI