Zapečená rajčata s balkánem zpět

Ingredience:
větší rajčata4 - 6 ksbarevná paprika1 kspórek kousek
cibule1 ksčesnek dle chutivařená rýže1 hrnek
koření Bolognese špetkasůl špetkapepř špetka
olej trochumáslo kousekbalkánský sýr dle potřeby
větší rajčata 4 - 6 ks, barevná paprika 1 ks, pórek kousek, cibule 1 ks, česnek dle chuti, vařená rýže 1 hrnek, koření Bolognese špetka, sůl špetka, pepř špetka, olej trochu, máslo kousek, balkánský sýr dle potřeby

Příprava

Vzpomínka na dovolené v Řecku....

Toto jídlo jsem poprvé ochutnala u mámy. Je to pro ni taková vzpomínka na překrásné dovolené v jejím milovaném Řecku. Pokaždé si recept trošku poupravím a vždy si moc pochutnám.

Z rajčat ukrojíme vršky a opatrně vydlabeme vnitřky a schováme vedle.
Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme pórek a nakrájený česnek. Orestujeme, a když česnek začne vonět a chytat zlatavou barvu přidáme nakrájenou papriku. Chviličku necháme a přidáme koření bolognese dle chuti. Přidáme vydlabané vnitřky rajčat a podusíme. Pokud mají rajčata málo šťávy, můžeme lehounce zastříknout vodou. Přidáme vařenou rýži, promícháme a prohřejeme. Nakonec můžeme vmíchat kousíček studeného másla. Naplníme do rajčat a přendáme do zapékací misky. Posypeme rozdrobeným balkánem, trochu podlijeme a zapečeme.

2014-03-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI