Zeleninový koláč s tuňákem a ricottou zpět

Ingredience:
listové těsto1 balenítuňák (á 80 g)2 plechovkyricotta300 g
vejce2 ksčerné olivy15 ksfazolové lusky50 g
artyčoková srdíčka ve slaném nálevu2 kskapar15 kscherry rajčata5 ks
červená cibule1/4 ksmáslo na vymazání formysůl dle chuti
pepř špetkamouka na podsypání válu
listové těsto 1 balení, tuňák (á 80 g) 2 plechovky, ricotta 300 g, vejce 2 ks, černé olivy 15 ks, fazolové lusky 50 g, artyčoková srdíčka ve slaném nálevu 2 ks, kapar 15 ks, cherry rajčata 5 ks, červená cibule 1/4 ks, máslo na vymazání formy, sůl dle chuti, pepř špetka, mouka na podsypání válu

Příprava

Otevřu komoru a koukám, co jsem to zase nasyslila. Artyčoky v plechovce, fazolové lusky v plechovce, olivy, kapary, tuňák... Tohle je moje večerní mlsání. Někdo má holt dózu sušenek, já se cpu tímhle. Běžně si tyto věci střežím, protože když přijde mlsná a není co by, jsem dost nepříčetná, ale opět jsem dostala domácí listové těsto, a tak vznikl výýýýborný slaný koláč. Za těchto okolností jsem ochotná vyjednávat.... :)

Nejprve si rozehřejte troubu na 180 °C a pak se pusťte do díla. Na podmoučené ploše vyválejte listové těsto do většího rozměru, než je koláčová forma. Tu vyložte na dně pečícím papírem, okraje vymažte máslem. Plát těsta opatrně přeneste na formu, na dně ji vytvarujte a okraje nechte přes ni. Následovně smíchejte ricottu s jedním celým vejcem, rozetřete ji po dně koláče a opepřete. Pak už může začít na koláč sázet vše, co jste si připravili - slitého tuňáka bez oleje, lístky artyčokových srdíček, fazolové lusky, přepůlené olivy, kapary, cibulové kroužky, nakonec na něj "usaďte" půlky cherry rajčátek. Jakmile máte hotovo, přeložte okraje těsta přes koláč a trochu je založte dospod. To se teda teď hůř popisuje, než dělá, takže raději mrkněte na foto. Koláč ještě potřete zbylým, vidličkou rozšlehaným, vejcem a dejte péct na cca 30 minut. Opět připomínám, že záleží na Vaší troubě, takže občas koukněte, zda už nebo ještě chvíli.

2015-12-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI