Zeleninový koláč se sýrem zpět

Ingredience:
hladká mouka200 gkypřící prášek1/2 lžičkyzměklé máslo100 g
tvaroh100 gsůl1/2 lžičkystrouhanka2 lžíce
Náplň:
cibule1 kspaprika (žlutá, zelená)2 ksrajčátkacca 10 ks
petrželka hrstsůl dle chutipepř dle chuti
mletá paprika dle chutiolej dle potřebymuškátový oříšek špetka
kajenský pepř špetk
Vaječná smetana:
vejce3 kssůl dle chutipepř dle chuti
kysaná smetana200 gmouka1 lžícestrouhaný sýr50 g
hladká mouka 200 g, kypřící prášek 1/2 lžičky, změklé máslo 100 g, tvaroh 100 g, sůl 1/2 lžičky, strouhanka 2 lžíce, cibule 1 ks, paprika (žlutá, zelená) 2 ks, rajčátka cca 10 ks, petrželka hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mletá paprika dle chuti, olej dle potřeby, muškátový oříšek špetka, kajenský pepř špetk, vejce 3 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kysaná smetana 200 g, mouka 1 lžíce, strouhaný sýr 50 g

Příprava

Slané koláče peču často, jsou u nás velmi oblíbené a pokaždé se snažím vymyslet jinou náplň.

Mouku prosejeme a přidáme ostatní suroviny. Těsto dobře propracujeme. Nepřidáváme již žádnou mouku. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčátka, koření a podusíme do poloměkka a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Necháme vychladnout.

Vaječnou smetanu si připravíme smícháním všech potřebných surovin a vlijeme do zeleninové směsi, promícháme.

Těsto vyválíme, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu, těsto na dně propícháme vidličkou a posypeme strouhankou. Vlijeme náplň a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

2017-07-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI