Zeleninový štrúdl zpět

Těsto:
hladká pšeničná mouka250 gcelozrnná jemně mletá pšeničná mouka250 gvoda300 ml
olej10 lžickvasnice30 gcukr1 lžíce
sůl špetka
Náplň:
kořenová zelenin (celer, mrkev, petržel, pastiňák...) dle potřebylistová zelenina (mangold, špenát...) dle potřebybrambory dle potřeby
brokolice dle potřebycibule1 kskari koření špetka
olej2 lžícesůl špetka
hladká pšeničná mouka 250 g, celozrnná jemně mletá pšeničná mouka 250 g, voda 300 ml, olej 10 lžic, kvasnice 30 g, cukr 1 lžíce, sůl špetka, kořenová zelenin (celer, mrkev, petržel, pastiňák...) dle potřeby, listová zelenina (mangold, špenát...) dle potřeby, brambory dle potřeby, brokolice dle potřeby, cibule 1 ks, kari koření špetka, olej 2 lžíce, sůl špetka

Příprava

Štrúdl můžete naplnit jakoukoliv zeleninou dle svých chutí....

V teple necháme vzejít kvásek z vlažné vody, kvasnic a cukru. Do mísy dáme mouku, sůl, kvásek a olej a pomocí rukou vytvoříme tužší těsto, jež následně necháme pod utěrkou nakynout. Nastrouháme a jemně nakrájíme zeleninu na náplň. Na oleji lehce osmažíme cibulku, pak přidáme tužší zeleninu a restujeme. Potom přidáme malé množství vody, listovou zeleninu, opatrně sůl a koření a vše krátce dusíme, až se voda odpaří. Z těsta vytvoříme dva bochánky, které na pomoučené podložce rozválíme na pláty a na ně rozprostřeme zchladlý zeleninový polotovar. Srolujeme, dáme na plech vyložený pečícím papíren nebo potřený olejem. Pečeme na 180 - 200 stupňů.

Tip: Na náplň můžeme využít sezonní zeleninu. Pikantní charakter docílíme přidáním česneku a čili.

2014-10-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI