Těsto: | |||||
hladká pšeničná mouka | 250 g | celozrnná jemně mletá pšeničná mouka | 250 g | voda | 300 ml |
olej | 10 lžic | kvasnice | 30 g | cukr | 1 lžíce |
sůl | špetka | ||||
Náplň: | |||||
kořenová zelenin (celer, mrkev, petržel, pastiňák...) | dle potřeby | listová zelenina (mangold, špenát...) | dle potřeby | brambory | dle potřeby |
brokolice | dle potřeby | cibule | 1 ks | kari koření | špetka |
olej | 2 lžíce | sůl | špetka |
Štrúdl můžete naplnit jakoukoliv zeleninou dle svých chutí....
V teple necháme vzejít kvásek z vlažné vody, kvasnic a cukru. Do mísy dáme mouku, sůl, kvásek a olej a pomocí rukou vytvoříme tužší těsto, jež následně necháme pod utěrkou nakynout. Nastrouháme a jemně nakrájíme zeleninu na náplň. Na oleji lehce osmažíme cibulku, pak přidáme tužší zeleninu a restujeme. Potom přidáme malé množství vody, listovou zeleninu, opatrně sůl a koření a vše krátce dusíme, až se voda odpaří. Z těsta vytvoříme dva bochánky, které na pomoučené podložce rozválíme na pláty a na ně rozprostřeme zchladlý zeleninový polotovar. Srolujeme, dáme na plech vyložený pečícím papíren nebo potřený olejem. Pečeme na 180 - 200 stupňů.
Tip: Na náplň můžeme využít sezonní zeleninu. Pikantní charakter docílíme přidáním česneku a čili.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI