Korpus: | |||||
změklé máslo | 150 g | špaldová mouka hladká | 200 g | špaldová mouka celozrnná | 100 g |
vejce | 1 ks | javorový sirup | 2 lžíce | sůl | špetička |
Náplň: | |||||
bílý jogurt | 150 g | šmakoun | 150 g | mražené borůvky | 150 g |
sušené datle | 200 g | ||||
Poleva 1: | |||||
směs sušeného ovoce (ananas, kokosové lupínky, papája, mandle) | 80 g | rozpuštěné máslo | 50 g | ||
Poleva 2: | |||||
bílý jogurt | 75 g | kakao | 2 lžičky | javorový sirup | 1 lžíce |
Sobota, sedm hodin večer. Právě jsme se vrátili z návštěvy rodiny z Moravy. Celý týden se nesl pod heslem: zužitkujeme zásoby, takže se nenakupovalo. V neděli ráno míváme obvykle vajíčka. Otevřu lednici, ve které se krčí jedno vejce velikosti snad XS. Tak co teď. Nezbývá, než opět prozkoumat zákoutí mrazáku a spižírny a čarovat. Po cca 60 minut snažení je nedělní snídaně zachráněna.
Ze surovin na korpus vypracujeme těsto, které vtlačíme do koláče formy na dno i okraje a propícháme vidličkou. Na náplň umixujeme jogurt, šmakouna, borůvky a datle a naneseme na těsto. Pečeme při 190°C 30minut. Necháme vychladnout. Polevy dostaneme smícháním ingrediencí (kokosovou lze nahradit jen bílým jogurtem). Bílou polevu necháme odpočinout, aby máslo částečně ztuhlo a dala se pěkně nanášet. Na koláč nejprve rozetřeme bílou směs, poté tmavou uděláme od středu spirálu. Pomocí špejle vytvoříme „pavučinu“.
Koláč dáme řádně vychladit (nejlépe přes noc).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI