Čokoládové brownies zpět

Ingredience:
cukr krupice70 gtřtinový cukr50 gmáslo75 g
voda30 mlrozpustná káva (nemusí být)1 lžičkahořká čokoláda (55-60%)150 g
velká vejce2 kspolohrubá mouka120 gjedlá soda1/4 lžičky
sůl špetkačokoládové pecičky nebo nasekaná hořká čokoláda50 g
cukr krupice 70 g, třtinový cukr 50 g, máslo 75 g, voda 30 ml, rozpustná káva (nemusí být) 1 lžička, hořká čokoláda (55-60%) 150 g, velká vejce 2 ks, polohrubá mouka 120 g, jedlá soda 1/4 lžičky, sůl špetka, čokoládové pecičky nebo nasekaná hořká čokoláda 50 g

Příprava

Přestože mám čokoládu moc ráda, tak brownies mě nikdy nelákalo. Většina těch, co jsem ochutnala, bylo buď hodně hutných, tuhých nebo lepivých. Ať už jsem si je dala někde v kavárně nebo zkoušela péct doma. Možná to bude tím, že jsem dosud nenarazila na ten správný recept.

Tyto brownies jsou krásně nadýchané, měkké a vláčné, zároveň ale i pořádně čokoládové. Čokolády je tam celkem slušná dávka. Část je rozpuštěná a zamíchaná do těsta, zbytek pak v podobě peciček. Chuť čokolády ještě zvýrazňuje špetka kávy. 

Příprava je jednoduchá a servírovat můžeme chvilku po upečení. Jako obvykle jsem pekla jen z menší dávky, takže pokud je pro vás 9 kousků málo, klidně si upečte z dvojité. Servírovat můžete s vanilkovou zmrzlinou, ovocným přelivem, šlehačkou nebo prostě jen tak s dobrou kávou.

Troubu předehřejte na 165 stupňů. Formu o rozměru cca 18 x 18 cm vyložte pečícím papírem. 

Do rendlíku dejte oba cukry, máslo, vodu a kávu. Za stálého míchání při střední teplotě přiveďte k varu. Stáhněte z kamen, přidejte čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění. 

Vejce vyšlehejte do husté pěny, trvá to cca 3 minuty. Do vaječné směsi po částech vmíchejte čokoládovou hmotu, dobře promíchejte. Přidejte prosátou mouku s jedlou sodou a špetkou soli, dobře promíchejte.

Nakonec přisypte čokoládové pecičky nebo čokoládu nasekanou na malé kousky.

Těsto nalijte do připravené formy a dejte péct do vyhřáté trouby na 30 - 40 minut. Špejlí si ověřte, že je těsto propečené. Nechte zcela vychladnout, než budete "testovat".

2018-10-15 Dezerty

Poznámka

Inspirace z webu: www.tasteofhome.com

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI