Cuketová bábovka zpět

Ingredience:
nastrouhaná cuketa2 hrnkykukuřičná mouka1 hrnekrýžová mouka1 hrnek
řepkový olej1 hrnekbřezový cukr1/2 hrnkusekané lískové ořechy2 hrsti
mletá skořice3 lžičkyvelká vejce3 kskypřící prášek1 ks
růžová sůl špetkavysokoprocentní čokoláda150 gkokosový olej1 lžíce
nastrouhaná cuketa 2 hrnky, kukuřičná mouka 1 hrnek, rýžová mouka 1 hrnek, řepkový olej 1 hrnek, březový cukr 1/2 hrnku, sekané lískové ořechy 2 hrsti, mletá skořice 3 lžičky, velká vejce 3 ks, kypřící prášek 1 ks, růžová sůl špetka, vysokoprocentní čokoláda 150 g, kokosový olej 1 lžíce

Příprava

Tímto receptem se s Vámi prozatím loučím. Čeká mě týden na chatě v horách a vařit bude babička s dědou. A abych nepřijela s prázdnou, stihla jsem ještě mezi balením a úklidem upéct tuto zítřejší snídani. Doufám, že bude chutnat, je bez lepku, bkm a zvlášť pro dědu s alternativním slazením.

Sypké suroviny smícháme ve velké míse, přidáme olej a žloutky, vyšleháme, přisypeme cuketu a oříšky a nakonec do těsta opatrně zamícháme sníh z bílků.
Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy (já používám nízkou) a pečeme při 180 stupních 30-40 minut. Zda je bábovka hotová, zjistíme pomocí špejle, těsto se na ni nesmí lepit.
Vychladlou bábovku můžeme ozdobit čokoládovou polevou, kterou připravíme rozpuštěním čokolády s kokosovým olejem ve vodní lázni.

2016-07-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI