Jablíčkový dort s pudingem zpět

Ingredience:
očištěná pokrájená jablka800 gbezlepkové piškoty80 gmrkvovo-jablečný mošt bez přidaného cukru250 ml
vanilkový BIO puding2 ksmletá skořice1 lžičkajavorový sirup1 lžíce
citronová šťáva pár kapeksekané oříšky a kakaové boby hrst
očištěná pokrájená jablka 800 g, bezlepkové piškoty 80 g, mrkvovo-jablečný mošt bez přidaného cukru 250 ml, vanilkový BIO puding 2 ks, mletá skořice 1 lžička, javorový sirup 1 lžíce, citronová šťáva pár kapek, sekané oříšky a kakaové boby hrst

Příprava

Kdo by ho neznal. Už moje babička nám ho pravidelně připravovala, zvlášť z letních jablíček ze zahrádky. Moji kluci si tento dezert zamilovali a mě baví, že je skoro bez práce a plný ovoce.

Oloupaná, očištěná a pokrájená jablka uvaříme na páře doměkka. Trvá to 10-15min.
Poté je přendáme do hrnce a ponorným mixérem vytvoříme husté hladké pyré. Pokud je třeba, můžete přidat trošičku vody, ale opravdu malinko. Ochutíme skořicí, případně dosladíme sirupem či okyselíme citronem (vše záleží na sladkosti jablek a Vaší chuti).
V moštu rozmícháme pudingový prášek a směs vlijeme do ještě horkého pyré. Přivedeme k varu a 2 minuty povaříme.
Dortovou formu vysteleme pečícím papírem a na dno poklademe piškoty. Navrstvíme polovinu jablečné hmoty, opět naskládáme piškoty a zakončíme rozvarem. Povrch uhladíme a můžeme posypat drcenými oříšky, kakaovými boby apod. 
Necháme ztuhnout v lednici.

2016-05-13 Dezerty

Poznámka

Místo moštu můžete klidně použít vodu nebo ovocný džus.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI