Ingredience: | |||||
vejce | 5 ks | zbytková kokosová drť | 140 g | kokosové mléko | 100 ml |
xylovit (březový cukr) | 2 lžíce | soda | 1 lžička |
Kvůli dietě teď kluci nemůžou mléčné výrobky, a tak u nás frčí domácí rostlinná mléka.
Za těch pár dní se mi doma nahromadilo velké množství zbytkové kokosové a mandlové drtě. Sušenky jsem tentokrát péct nechtěla, pokukovala jsem po nějaké buchtě k snídani, eventuálně svačince.
Přes všechna ta stravovací omezení jsem nakonec našla jeden recept a zkusila ho. A chlebíček je super, navíc skoro bez práce. Doufám, že budou kluci stejně nadšení jako já.
Všechny ingredience vyšleháme mixérem a nalijeme do formy na chlebíček vystlané pečícím papírem.
Pečeme při 180 stupních 40 minut dozlatova.
Místo Xylovitu můžete použít Vaše oblíbené sladidlo (v protikvasinkové dietě je povolen právě březový cukr) a množství si též upravte klidně podle sebe.
Do chlebíčku se určitě bude hodit i špetka skořice, či vanilky, láká mě varianta s kakaem, ale to zatím nemůžeme.
Popř. přidejte pár borůvek či jiného ovoce (pozor na mražené, aby Vám těsto zbytečně nenaředilo).
Inspirovala jsem se na webu www.delicious-blog-lucie.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI