Kokosový tapioka dezert s mangovým pyré zpět

Ingredience:
tapioka perly50 gvoda150 mlkokosový krém1 plechovka (400 ml)
javorový sirup2 lžícezralé mango1 ks
tapioka perly 50 g, voda 150 ml, kokosový krém 1 plechovka (400 ml), javorový sirup 2 lžíce, zralé mango 1 ks

Příprava

Při úklidu spižírny jsem objevila zbytky tapiokových perel, a protože už dlouho přemýšlím, že je čas se více zamyslet nad odpoledními svačinkami pro kluky, hned jsem se pustila do přípravy pudingu.

Minule jsme vyzkoušeli kakaovou variantu, dnes jsme vsadila na kokosové mléko a jako topping jsem zvolila mango, které mi doma nikdo jen tak pokrájené na kousky nejí, a tak už volalo po spotřebě.

Perly namočíme nejlépe přes noc do vody. 

Druhý den k nim přilijeme celý obsah plechovky s kokosovým krémem a javorový sirup (popř. jiné sladidlo).

Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba 15 - 20 minut do zhoustnutí.

Směsí naplníme skleničky a dozdobíme rozmixovaným mangem.

Puding můžete kombinovat i s jiným ovocem, výborný bude jistě s malinami, či s čokoládovou polevou.

2017-02-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI