Koláč s tvarohem a malinami zpět

Ingredience:
změklé máslo + na vymazání150 gšpaldová mouka300 gkakao40 g
datlový sirup4 lžícevejce1 kstvaroh500 g
vejce1 kssirup (agáve, kukuřičný, rýžový, popř. med) dle chutimaliny250 - 300 g
změklé máslo + na vymazání 150 g, špaldová mouka 300 g, kakao 40 g, datlový sirup 4 lžíce, vejce 1 ks, tvaroh 500 g, vejce 1 ks, sirup (agáve, kukuřičný, rýžový, popř. med) dle chuti, maliny 250 - 300 g

Příprava

Další z řady mých oblíbených "fofr" koláčů. Tentokrát těsto obohaceno o kakao, které se spolu s tvarohem k malinám perfektně hodí. Určitě si tuto kombinaci zamilujete.

Z másla, mouky, kakaa, datlového sirupu a vejce vypracujeme hladké těsto, které vmačkáme na dno (a kousek stěny) vymazané koláčové či dortové formy (záleží na tom, co použijete; já mám keramickou koláčovou a tu pouze vymažu, do dortové používám na dno pečící papír, stěny opět pomažu máslem).

Těsto propícháme vidličkou a naneseme na něj tvaroh oslazený sirupem a smíchaný s vejcem. 

Poklademe malinami (pokud použijete mražené, nechte je prve trochu povolit a přebytečnou šťávu slijte) a pečeme při 190 stupních asi 30 minut.

Kláč podáváme zcela zchladlý.

TIP: Koláč můžete ještě vylepšit třeba nasucho opraženými mandlovými lupínky.

2018-02-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI