Linecký koláč s jahodami zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka220 gcelozrnná špaldová mouka200 gmáslo260 g
kokosový cukr100 gžloutek4 kscitron1 ks
jahody750 gvanilkový puding1 kskokosový cukr1 lžíce
hladká špaldová mouka 220 g, celozrnná špaldová mouka 200 g, máslo 260 g, kokosový cukr 100 g, žloutek 4 ks, citron 1 ks, jahody 750 g, vanilkový puding 1 ks, kokosový cukr 1 lžíce

Příprava

Sešlo se mi doma větší množství jahod a to si říkalo o koláč. A rodinná rada rozhodla, že se tentokrát upeče klasika.

Z mouky, změklého másla, žloutků, cukru a citrónové kůry (můžete přidat i pár kapek šťávy) vypracujeme těsto, které dáme minimálně na 1 hodinu odležet do lednice. 
Jahody umyjeme, očistíme, pokrájíme na kousky a promícháme s pudingem (popř. s cukrem).
Polovinu těsta rozválíme na placku a vysteleme s ním dno a boky máslem vymazané koláčové formy. Dno propícháme vidličkou a naneseme rovnoměrně jahody. Z druhé poloviny vykrajujeme srdíčka, která klademe na koláč od obvodu ke středu.
Pečeme při 180 stupních 30-35 minut. Necháme zchladnout.

2016-04-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI