Měkké banánové sušenky zpět

Ingredience:
velké zralé banány3 kstahini2 lžícemletá skořice2 lžičky
jemně mleté ovesné vločky s klíčky200 gsekané kešu velká hrstrozinky velká hrst
sekané datle velká hrstrůžová sůl špetička
velké zralé banány 3 ks, tahini 2 lžíce, mletá skořice 2 lžičky, jemně mleté ovesné vločky s klíčky 200 g, sekané kešu velká hrst, rozinky velká hrst, sekané datle velká hrst, růžová sůl špetička

Příprava

Zítra odjíždíme na týdenní dovolenou, a tak je třeba zredukovat zásoby lednice a jiných potravin. Při tomto "úklidu" jsem narazila i na přezrálé banány a to byl impuls, abych se konečně pustila do banánových cookies z časopisu Albert. Jako vždy jsem se neudržela a recept trochu pozměnila, takže sušenky jsou opravdu vytuněné.

Banány oloupeme a rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme zbylé suroviny a směs necháme asi 10 minut odpočívat, než se rozpálí trouba. 
Poté tvoříme lžičkou hrudky, které klademe na plech s pečícím papírem, a lehce je "zplácneme" do tvaru cookies. Pečeme na 180 stupňů dozlatova zhruba 10-15 minut. Necháme zcela vychladnout.

Sušenky jsou měkké, sladké, bez cukru, vajec, mléka, a pokud použijete pohankové vločky, získáte i bezlepkové mlsání.

2016-07-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
35
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI