Ingredience (forma 17 cm): | |||||
velké vejce | 2 ks | rozpuštěné máslo | 40 g | řepkový olej | 40 g |
rozemletá sušená moruše | 50 g | mletá skořice | 1 - 2 lžičky | velká mrkev nastrouhaná najemno | 1 ks |
špaldová mouka (celozrnná) | 90 g | prášek do pečiva | 1/2 balíčku | sekané vlašské ořechy | hrst |
sýr Goldessa Balance (Lidl) | 300 g | javorový sirup | dle chuti |
Dnes vám nesu tip na super svačinku nebo snídani, ale klidně i zákusek po dobrém nedělním obědě.
Vejce vyšleháme spolu s olejem, rozpuštěným zchladlým máslem, skořicí a moruší.
Do směsi pak ručně zapracujeme mouku prosátou s práškem do pečiva, mrkev a nakonec i ořechy.
Naplníme formu vystlanou pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.
Po vychladnutí zdobíme krémem. Já použila čerstvý sýr Goldessa Balance s kapkou javorového sirupu, ale výborný je i s tvarohem či ricottou.
Ideální je dobře vychlazený.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI