Mrkváč zpět

Ingredience (forma 17 cm):
velké vejce2 ksrozpuštěné máslo40 gřepkový olej40 g
rozemletá sušená moruše50 gmletá skořice1 - 2 lžičkyvelká mrkev nastrouhaná najemno1 ks
špaldová mouka (celozrnná)90 gprášek do pečiva1/2 balíčkusekané vlašské ořechy hrst
sýr Goldessa Balance (Lidl)300 gjavorový sirup dle chuti
velké vejce 2 ks, rozpuštěné máslo 40 g, řepkový olej 40 g, rozemletá sušená moruše 50 g, mletá skořice 1 - 2 lžičky, velká mrkev nastrouhaná najemno 1 ks, špaldová mouka (celozrnná) 90 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, sekané vlašské ořechy hrst, sýr Goldessa Balance (Lidl) 300 g, javorový sirup dle chuti

Příprava

Dnes vám nesu tip na super svačinku nebo snídani, ale klidně i zákusek po dobrém nedělním obědě.

Vejce vyšleháme spolu s olejem, rozpuštěným zchladlým máslem, skořicí a moruší.

Do směsi pak ručně zapracujeme mouku prosátou s práškem do pečiva, mrkev a nakonec i ořechy. 

Naplníme formu vystlanou pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.

Po vychladnutí zdobíme krémem. Já použila čerstvý sýr Goldessa Balance s kapkou javorového sirupu, ale výborný je i s tvarohem či ricottou. 

Ideální je dobře vychlazený.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-10-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI