Pohankový perník se syrovátkou zpět

Ingredience:
pohanková mouka (půl celozrnné a půl hladké)200 gprášek do perníku1 balíčeksoda1 lžička
mletá skořice1 lžičkakakao1 lžícekokosový cuker30 g
datle140 gsyrovátka250 mlřepkový olej100 ml
velké vejce1 ksdomácí švestková marmeláda3 lžícekokosový olej3 lžíce
agáve sirup2 lžícekakao3 lžícestrouhaný kokos1 lžíce
pohanková mouka (půl celozrnné a půl hladké) 200 g, prášek do perníku 1 balíček, soda 1 lžička, mletá skořice 1 lžička, kakao 1 lžíce, kokosový cuker 30 g, datle 140 g, syrovátka 250 ml, řepkový olej 100 ml, velké vejce 1 ks, domácí švestková marmeláda 3 lžíce, kokosový olej 3 lžíce, agáve sirup 2 lžíce, kakao 3 lžíce, strouhaný kokos 1 lžíce

Příprava

Z výroby domácího sýra mi zbylo větší množství syrovátky. Dlouho jsem přemýšlela, co s ní. Z části jsem zadělala na chleba, z části upekla tento bezlepkový perník (původně zamýšlený k snídani, v reálu sněden skoro všechen ke svačině a večeři) a ve zbytku vykoupu děti.

V míse smícháme sypké suroviny (mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, kakao, kokosový cukr). 
Datle rozmixujeme s vejcem a troškou syrovátky dohladka a přidáme zbytek tekutých syrovátky a olej. 
Vše spojíme dohromady a těsto nalijeme do formy vystlané pečícím papírem. Pečeme při 160 stupních 35-40min.
Po vychladnutí perník pomažeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou (tu připravíme rozpuštěním kokosového oleje, do kterého metličkou zašleháme sirup a kakao až vznikne kompaktní hladká tekutina) a posypeme kokosem. 
Necháme zatuhnout v lednici.

2016-05-18 Dezerty

Poznámka

Perník jsem připravovala do formy o velikosti 20 x 15 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI